Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
elimle yedirirsem
merhaba ben yeniyim.bir sorum olacaktı,kara kaplumbağama elimle marul yedirirsem birşey olurmu ve ne kadar yiyeceklerini bilirlermi?
Elinle yedirdiğinde bir sorun olmaz.Onların doyma hisleri verdır ama sen yinede çok fazla verme...
Elinle yedirebilirsin nasılsa bir süre sonra elinle yedirmeyi bırakırsın yani zaten sürekli böyle olmaayacaktır. Hepimiz bazen elimizle beslemk istiyoruz
Benim bu konuda seni uyarmak istediğim konu kıvırcık ile beslemek meselesi. Kıvırcık yada marul mineral kalsiyum ve besin değeri açısından boş bir besin. Eğer kara kaplumbağanı sürekli kıvırcık ve marul ile beslersen kaplumbağan ilerde zafiyete düşer kolay hasta olur kabuğu yumuşar ve sonunda ölür.
Kaplumbağanı karahindiba veya çayır yoncası gibi kalsiyum açısından yüksek yeşillikler ile beslemelisin. Ona mutlaka özel kaplumbağa vitamini ve kalsiyum katkı maddesi ver.Ben çoğunluk besinlerinin üzerine kalsiyum karbonat tozu serperim böylece kalsiyum almalarını sağlıyorum.
Tabi kışın UVB lamba kullanmayı yazın ise kısa süreli ( öğlen güneşinde maksimum 30 dakika kadar fazlası zarar verir ) direk olarak güneşlendirmeyide unutma. Bunlar ayrıntı gibi gözüksede çok önemlidir. Kara kaplumbağası beslenmesi incelik ister eğer yanlış beslersen geri dönüşü olmayan hasarlar ve deformasyonlar oluşur hatta kaplumbağa ölür.Foruımu biraz karıştır konu ile ilgili yazılar var.