Muhabbet Kuşları

ele gelmiyor
s.a arkadaşlar yeni bir muhabbet kuşuş aldım mavi tatlımı tatlı fakat bi kaç sorun var ele gelmiyor küçücük kafesin içinde yakalıyamıyorum ayrıca çok tip hareketler yapıyor tellere tutunup ters dönmeler bi tarafını kıracak diye korkuyorum ayrıca youtube`daki videolara baktım hep ellerinde felan tutmuşlar kuşu,benim kuşum yavru daha eğitim için yavru alın dediler her gün yeteri kadar konuşuyorum nasıl alıştırabilirim kuşu insanlara elime gelmesi için felan yardımlarınızı bekliyorum şimdiden sağolun

arkadaşım öncelikle kuşu yeni aldıysan biraz rahat bırak... kafesine ve bulunduğu ortama alışsın.. 1 hafta dışarı çıkarma ortamı iyice tanısın ki yoksa çıkarırsan bilmediği bir ortam olduğu için çarpabilir. bu arada kuşun kaç aylık olduğunu yazmamışsın.. uçabiliyormu uçamıyormu? eğer uçamıyorsa ele alıştırması senin için daha kolay olacaktır... yemini elinden yemesini sağla çok zaman geçir.. kafestee yakalamaya uğraşma... hayvanlar elde tutulmayı sevmezler... tüneğindeyken parmağını karnına doğru uzat ama ürkütme... youtube taki videolara gelince millet kuşu hünerliyse ekliyor.. kös kös oturan hayvanı oraya niye eklesinki :D merak etme sen sabırlı olduğun sürece ve de kuşuna çok zaman ayırırsan seninkide öyle olacaktır diye ümid ediyorum... mesela benim şuan 8 aylık bir kuşum var.. tam da senin dediğin gibi ele geliyor ve 25 ten fazla kelime söylüyor... şuan kelime öğrenme hızı 3 bilemedin 4 gün... her 3-4 günde bir kelime öğrenebiliyor... fakat öğrenmesi için de elimden geleni yapıyorum mesela ben gece kalkıp kuşla konuştuğumu bilirim. güneş doğmak üzereyken.. ortam çok sessiz olduğundan dolayı öğrenmesi daha kolay oluyor... inşallah senin kuşun da istediğin gibi olur.. ama unutma SABIR...SABIR...SABIR...

cevabın için teşekkür ederim benim kuşum uçabiliyor.doğrusunu söylemek gerekirse tam olarak kaç aylık olduğunu bilmiyorum ama aldığımız yerdeki en kuçuk kuştu.dediğin gibi sıklıkla yapıyorum gagasını ve karnını okşuyorum.bi sorunda hiç su içtiğin görmedim suluk da ulaşabileceği bi yerde ama hiç görmedim su içtiğini hepte başındayız ama !!?

İbrahim sorun şu ki... Hep başındayız yazdığını gördüm!!! Kuşu yeni ortamına alışması için bir süre yalnız bırakman, kafes içinde kovalayıp yakalamaya çalışmaman, asla kafesten çıkartmaman (1-2 hafta için) ve yüksek sesli ortamlardan, yüksek sesle kuşla konuşmaya çalışmaktan kaçının. Kuşunuza zaman tanıyın ve size alışması için ona süre verin. Sizde olsanız kendinizden binlerce kat büyük bir varlığa kolay güvenemezdiniz değilmi :)

Yanıtlamak için giriş yapın