Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
ISITICI LAMBA YARDIM
Slm, benim 60 wattlık bir ısınma lambam var ve akvaryumun kapağında takılı.Yani kayaya yakın.Sizce çok mu yakın yani kaplumbağayı pişirir mi?
Pişmek hareket yeteneği olmayan kaplumbağalar için söz konusu olabilir yani hareket edemeyecek kadar halsiz ise zarar görebilir aksi takdirde zaten pişmez lamba altından kaçar.
Diğer bir mesajında kaplumbağanın kuru bölgeden suya inmediğini yazmışsın kaplumbağanda bu tür bir halsizlik varmı yoksa lamba altında keyifmi çatıyor o kısmı anlayamadım.
60 watt lamba kaplumbağanın sırtına kaç cm yukarda duruyor çünkü aradaki mesafeye göre yada akvaryumun bulunduğu odanın ısısına göre durum değişir. İzmirde yeterli gelen bir lamba ve mesafe ölçüsü örneğin Erzurumda yeterli gelmeyebilir. 20 cm mesafeden 40 watt lamba kullanabilirsin elektirik sarfiyatı daha az olur ama dedğim gibi akvaryumun bulunduğu odanın ısısı önemli.
Yeterli ısı verip vermediğini anlamak için elinle bir kontrol et senin elin yanmıyorsa oda yanmaz
cevabın için saol.Kaplumbağam gayet hareketli ve zıpır.Genellikle akşamları kuru bölgeye çıkıyor. İstediği zaman inebiliyor demek ki keyif çatıyomuş:)60 wattlık lambada kaplumbağanın sırtından 12 cm yüksekte...