Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kapluşlar için yapılmış akvaryum resimleri varmı?
özellikle güneşlenmelri için yapılmış platform örneklerini merak ediyorum
Merhaba Alihan,
Degisik akvaryum ornekleri bulmak icin sag ust kosede arama motoruna "kuru bölge", "fotoğraf", "resim" vs. anahtar sozcukler yazip arama yapmani tavsiye ederim, pek cok akvaryum ornegi bulabilirsin boylece. Ben bir tane icinde birkac fotograf olan link veriyim:
http://www.hepsievcil.com/app/Forumlar/cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=766
Bu da yabanci bir sitenin galerisi, cok hos tanklar var, fikir vermesi icin:
http://www.redearslider.com/habitat_gallery.html#x
Kuru bolgeyi degisik sekillerde yapabilirsin, herkes akvaryumuna, imkanlarina ve yariticiligina bagli olarak farkli cozumler buluyor. Mesela ince, duz, genis taslar toplayip akvaryum silikonuyla basmak olusturacak sekilde bunlari ustuste yapistirabilirsin. Ben daha once ustuste gecmeli cd kapaklarinin ustune duz bir kayrak tasi yerlestirerek, ustten ilk 4 cd`nin kapagini da acarak merdiven gibi bir kuru bolge yapmistim. Ama cok kalici bir cozum olmuyor, ustelik plastik riskli bir malzeme, suya zararli salinim yapip yapmadigini bilmiyoruz, simdi tekrar dusununce yanlis yapmisim diyorum. Bir diger yontem akvaryuma cam platformlar yapmak/yaptirmak, altta bir rampa olabilir, ustune de duz taslar yapistirabilirsin yine akvaryum silikonuyla. Bu tipte pek cok kuru bolge ornegi var forumda yine. Ornek olarak bizim su an kullandigimiz kuru bolge boyle birsey:
Tabi sen cok daha yaratici, kullanisli birseyler de planlayabilirsin, bu isin siniri yok. Aslinda genelde yaptigimiz kuru bolgeler kapluslarin sadece ustune cikip bir de kendi etraflarinda donebilecekleri kadar bir alan olmus oluyor, dusun ki onlar dogadayken karada da geziyor, uyuyor, saklaniyor.. Kuru bolge oluyor bizimki ama minyatur bir kara parcacigindan ileri gitmiyor, sadece temel ihtiyaclari karsiliyor.
bence sen büyük bir dikdörtgen şeklinde kapluş yuvası al ben sana nerden alcağnı söyliyim akmerkeze git ordan bunu iste sana içinde kaplumbağa adası ve taş verecek bunları koy heeee kapluş ışığı almayı unutma