Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Hayalimizdeki lamba mi?? UV + Isinma

Arkadaslar, ne var ne yok diye bakarken bu lambayi gordum K9 Avrupa Pet Center`in internet sitesinde.

http://www.avrupapetcenter.com/detay.asp?id=2371

UV lamba Turkiye`de sadece florosan olarak bulundugu icin ayri aparat taktirmak, akvaryumda uygun sekilde yerlestirebilmek hep sorun oluyor, bu lamba acaba sorunlarimizi cozer mi, en azindan isinma lambasi gibi normal bir masa lambasina takilabilir gibi gorunuyor, ama ne UVB yuzdesi yaziyor, ne kac watt oldugu. Planimal bir Alman firmasi anladigim kadariyla, internet sitelerine girip bu lambayi buldum, ama orta okuldan kalma Almancam daha fazlasina izin vermedi :)) Duyan, bilen, kullanan, hakkinda bilgisi olan var mi?

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Pinar, lambanin UV isinlariyla alakasi yok, sadece isik ve isinma icin.... Bulabilirsen, POWERSUN UVA / UVB lambasini al. Ben de bu lambalardan 100 ve 160 watt olanlarini kullaniyorum. Bütün gün kullanabilirin. Yalniz 300 watt alirsan, sadece günde 30-35 dakika sonra kapatman lazim, yoksa hayvanlarin derileri yanar.

img

mokka

17 yıl 9 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tesekkurler Mokka. Powersun Turkiye`de yok sanirim, hic rastlamadim ne yazik ki, Sera`nin UV lambalarindan kullaniyoruz genelde, bir de Exoterra markasinin UV lambalari bulunuyor, her iki cesit de florosan seklinde, bu lambayi gorunce epey umutlanmistim :) Bu arada.. Onceki mesajina hem konu daha fazla uzamasin diye yeni bir cevap yazmadim hem de biraz kiriciydi dogrusu. Ama yazdiklarimi senin icin degil ilk basettigin Alman yetistirici icin soylemistim, kesinlikle sana bir saldiri soz konusu degildi, karsilikli yanlis anlamalarimiz uzadi gitti boylece, gercekten uzuldum. Iste internet yazismalarinda farkli anlasilabiliyor hersey, senin de dedigin gibi. Aramizda kirginlik olmamasini umut ediyorum, kotu bir baslangic oldu ama devami iyi olacak bence, siteye hosgeldin, sevgiler..:)

img

pinar1112

ÖZEL MESAJ

Mokka
Planimal`in sitesinde 3U diye bir UVB lambası var hatta 2.0 , 5.0 ve 10.0 UVB yüzdeli 3 tipi var. Bu ürün o ürün olsa gerek yani UVB ışın veriyor olmalı. Türk satış sitesinde bu lamba ile hiç bir açıklama yok zaten sitede bir garip henüz çok yeni galiba. Planimalin sitesi ise almanca bende anlamıyorum. Yani aynı zamanda ısı veriyormu bilemedim.

Pınar
Hem ısı hemde UVB verdiği söylenen lambalar olduğunu biliyorum ama ben bizzat görmedim kullanmadım. Bu verdiğin linkteki  florasan esaslı lambalar yeterince ısı veriyormu emin değilim. Kişisel olarak bu 2 amaçlı lambalara pek sıcak bakmıyorum zaten tabi bu benim görüşüm.
Bana ısı ve UVB kaynağı ayrı olmalı gibi geliyor çünkü UVB kullanım süresini ayrıca kontrol etmek isterim. Florasan tip değilde lamba gibi duylu olması tabiki birçok kişi için avantaj. Florasan tip lambalar daha çok öneriliyor belkide UVB ışın alanı daha geniş olduğu için olabilir.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Pinar; alman sitelerine baktim, D3 Compackt deniyor bu lambalara... Önce yazdigimi geri aliyorum, cünkü 23watt, 7% UVB ve 30% UVA isinlarini veriyor. Isi gücü yetersiz fakat isik gücü yüksek....

img

mokka

17 yıl 9 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Mokka ve Frozen, tekrar tesekkurler. Mokka, haberlere sevindim, % 7 UVB oldukca da yuksek bir rakam, su an kullandigim Sera, % 4 UVB veriyor mesela. Hadi hem isinma hem UVB olmasin ama en azindan normal bir ampul gibi takilabilmesi beni baya cezbetti, hic olmazsa florosanin ve isinma lambasinin yaninda kuru bolgenin tam ustune gelecek sekilde kullanilabilir (benim boyle bir sorunum var malum :)

img

pinar1112

ÖZEL MESAJ