Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
tosbalarım mama yemiio:(
merhba ben dün tosba aldım 2 tane ama karades,vıtamın vs yemıolar hıcbısey yemedıler:(ne zmn yerler??herkes yerlerıne alışmadıkları ıcın yemedıklerını soluoo:(ama yesınlerr yaa.bıde ısıtıcı almak lasımmıs sanırım ama tosbaları aldıgım yerdekı adam gerek olmadıgını soledı yardımlarınızı beklıorummm tşkler
Akvaryum , ısıtıcı ve filtre almazsan yemezler ve kısa süre sonra ölürler. Boşver o petshopları bir an önce ölsünlerde yenisini satın alın diye öyle diyorlar.
anladım ama akvaryumu var,ısıtıcıda aldım herseyı tamam ama yınede yemıolar:(petshpcı sudan kaynaklandıgını soledı bıgun beklettıgım suyu koydum akvaryuma ancak yıne yemıolar:(ya olmezler dmee
Bende frozen`e katılıyorum sen petshopçuları boşver...Yem yemeleri için onlara önce akvaryum almalısın. Ve yanına ısıtıcı,filtre almalısın.En önemli ısıtıcı bunu unutma
Slm ciren frozene katılıyorum onları aldıktan 3 gün sonra yemek yemeye başlarlar biraz alışmalarını bekle ama ısıtcı filtre akvaryum olmadan olmaz!!! :)
tşk ederim yardımlarınız ıcın amaaaaaaa 3 gun oldu ısıtıcı fıltre akvaryum hepsı war ama yemıolarrrrrrrr:(
benim de sorunum aynı.3 haftadır yemek yemiyor kendisi ve son döneme kadar da suya girmek istemiyordu gözleri kapalıydı ama terramycin kullandım hafiften acılmaya başladı yani anladığım kadarıyla bir akciğer enfeksiyonunu atlattı sayılır.ama yemiyor işte şimdi bi tek o sorun kaldı.daha ne kdar yemeden durabilir ki????
Ciren, isiticin, akvaryumun, filtren olduguna gore temel ihtiyaclar tamam. Eger yoksa onun icin bir kuru bolge de yapmalisin, su sicakligi 26-28 derecede mi? Tahmin olarak uc sey soz konusu olabilir; alisma doneminde olabilir, hasta olarak eve gelmis olabilir ya da yemi begenmiyor olabilir. Alisma doneminde kapluslar bir aya kadar yemek yemeyebiliyor, ona zaman vermelisin, yemi suda birakip kaplusunu yalniz birakmayi deneyebilirsin. Petshoptan hasta olarak eve geldiyse baska careler aramak lazim, yemek yememe disinda genel durumu nasil? Gozlerde sisme, agzini acma, hareketsizlik gibi anormal durumlar gozune carpiyor mu? Bir de hangi yemi kullaniyorsun? Sorunun bu oldugunu pek sanmiyorum, oldukca ac olmali su an ama kapluslar tahmin etmedigin olcude yemek secebiliyor, Sera`nin yemlerini deneyebilirsin, posette satilan markasiz yemlere genelde itibar etmiyorlar. Ama sakin yemiyor diye kiyma, salam, peynir gibi zararli seyler verme, ac kalmasi zararli besinler yemesinden daha cok tehlikeli degil.
Anhedonia, kaplusuna nasil bir ortamda baktigini ve hastaligin seyrini yazarsan sana yardimci olabiliriz, pek cok sorunun kaynagi sagliksiz bakim sartlari aslinda, once bunlari gozden gecirmek gerekiyor, kosullar uygun degilse hicbir tedavi ise yaramiyor. Gozlerin kapanmasi A vitamini eksikliginden, mikrop kapmis olmasindan ya da solunum yollari enfeksiyonundan kaynaklaniyor olabilir. Hareketsizlik, istahsizlik, alt kabukta pembelesme akciger enfeksiyonuna eslik eden belirtiler, ayrica kuru bolgede cok kalma da bu ihtimali kuvvetlendiriyor. Hastaligi tam olarak iyilesmeden yemek yemeyecektir, ve sorun akcigerlerdeyse distan surulen terramycinden cok fayda gormeyebilir. 3 hafta da oldukca uzun bir zaman, acliga cok cok uzun sureler dayanabilir ama hastalik bu sirada icerden ilerliyorsa ac kalmasindan cok daha tehlikeli bir durum olmus olur, kesinlikle bir veterinerle gorusmelisin. Cok gecmis olsun.
YA BEN BÖYLE YAZILARI GÖRDÜKÇE ÇILDIRIYORUM 3 HAFTA NEDİR ARKADAŞLAR? ya sormak istiyorum neden böyle yapıyorsunuz?vücutta önce karbonhidrat sonra yağ sonrada protein yıkımı yapılır.3 hafta bir insanı (kii kaplumbağaya göre daha dayanıklı ve gelişmiş bir canlı)3 hafta aç bırak protein sindirimini tetiklersiniz ve organlarda dönülmez hasarlar olur kasları erir metabolizması bozulur.sizce küçücük bir kaplumbağanın 3 hafta yemek yememesi nedir?ya baştan kopartın kafasını hayvan eriye eriye ölmesin bari.azcık araştırın nolur ya ben belki fazla tepki veriyorum ama yani telefon numarasıda verdik şehirdışından arayın die.anhedonia arkadaşımız yeniymiş belki görmemiştir ama başkaları dikkatli olsun diye yazıyorum bunu. KAPLUMBAĞALARINIZI 4 GÜNDEN FAZLA YEMEK YEMEZLERSE MUTLAKA VETERİNERE GÖTÜRÜN!!! götürmezsenizde mutlaka arayın..