Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

lüütfen yardım edin. üç tosunumunda alt kısmında simetrik pembeleşmeler var bazı yerleri de cok koyu

itiraf ediyorum ben bir katilim. haklarında hiç bir bilgi toplamadan ölüm fanusuyla birlikte bir kaplumbağa aldım. ilk tosunum. ve tabikide öldü. cok üzüldüm. ama bu sefer 70*35*40 ebatlarında filtresi ikitane 75lik ısıtıcı lambası ve güneşlenmek için platformu olan bir akvaryumum var. üç tane tosunum var ve alt kısımlarında simetrik pembeleşmeler oluşmaya başladı ve kabuklarındada beyaz laşmalar var. allahtan iştahları çok çok iyi. hem karışık kurt kerevit gibi bir yem hemde o yeşil cubuk yemlerden kullanıyorum. ve ayrıca yemlerine damlatılan o vitamın damlasındanda kullanıyorum. su ısısı 24-25. şimdi lütfen bana biri söylesin NİYE bu pembeleşmeler oldu ve beyazlıklar. eğer bunlarda ölürse bir daha kapluş almıcam. lütfen en kısa zamanda o belirtilerin ne olduğunu ve hastalıksa nasıl tedavi edeceğimi bana birileri söylesin. he birde sanki bir iki pul kalkacak gibi. lütfen yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler....

img

__alihan__

17 yıl 8 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hiç birşey yapmayın ve hemen telaşlanmayın. Eğer akciğer enfeksiyonu yada kan zehirlenmesi gibi ciddi ve alt kabukta pembeleşme yaratan bir sorunu olsaydı daha başka belirtiler de mutlaka olurdu. Halsizleşir yemeden içmeden kesilirlerdi. Pembeleşme çok abartılı bir renk değişimi değilse ancak diğer belirtiler ile desteklenmesi halinde bir anlam kazanıyor.Üstelik 3 ünde birden oluşması da bunun doğal bir renk değişimi olduğunu düşündürüyor. Tabiki benim bu söylediklerimin görmeden uzaktan yapılmış sadece bir tahmin olduğunu göz önüne almalısın, Sonuçta ben veteriner değilim ve kaplumbağa hastalıkları ile yaşanmış yüksek tecrübelerim yok. Sadece mantıken ve konu ile ilgili okuduklarıma dayanarak yazıyorum. Sonuçta o kaplumbağaları tanıyan yakınlarında olanda ben değilim bu açıdan eğer şüphelerin varsa doğru olabileceği ihtimalide göz önüne almak lazım. Bu açıdan gözlemlemeye ve gerçekten hastalık belirtileri varmı yokmu anlamaya çalışmak lazım. Pembeleşti tanımı zaten çok belirsiz kalıyor çünkü nasıl ne kadar bir pembelik bilemiyoruz hatta fotoğraftan görsek bile doğru dürüst bir fikir vermenin mümkün olacağını sanmıyorum.Diğer belirtiler çok daha sağlam ip uçları olacaktır. Pul kalkması normal büyük kaplumbağalarda kabuktaki üst seffaf tabaka uçlardan doğru kalkabilir ve düşebilir. Beyazlaşma konusunda mesajda yazılanlarda ne olduğunu anlayabilmemiz açısından yetersiz kalıyor bu noktada bu konuda birşey söylemekte aynı şekilde mümkün değil. Su sıcaklığınızı biraz düşük gördüm 27-28 derece aralığına getirin.

img

frozen

19 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

teşekkür ederim. hala iyiler hareketliler iştahları fallan yerinde lekelerde biraz azalma var sanki. ya sen bu platformu nasıl yaptın güneşlenmeleri için. bu konuda resimler falan varmı. kapluşlar için yapılmış akvarym resimleri varmı

img

__alihan__

17 yıl 8 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ