Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Tatlı Su Balıkları ve Su Kaplumbağaları
Merhaba arkadaşlar; Benim akvaryumumdaki balıklarım; aymoli,japon balığı,lepistes ve vatoz.(akvaryum boyutları;60x25x25(uzunluk x genişlik x yükseklik)) Tüm balıklarımı çok seviyorum bu yüzden ölmelerini asla istemem. havalar soğuduğu için ısıtıcı almayı düşünüyorum.sizce yararı olur mu? Birde ben akvaryumumu su kaplumbağası koyabilir miyim balıkların yanına? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
merhaba Balıklar sanırım aynı akvaryumda canlı doğranlarla japonu ayrı akvaryumlarda beslemenizi tavsiye ederim.Isıtıcıyıda alın mutlaka yaz kış çalışsın uygun derecede. Balıklarınızın yanına su kaplumbağası alma konusuna gelince balıkla su kaplumbağası aynı akvaryumda olmaz. İkiside çok farklı hayvanlar.Yaşam ortamları farklı bu yüzden sorunsuz bakamazsınız. Ayrıca su kaplumbağası balık yediğinden bi süre sonra balıklarınız da olmaz. Kaplumbağam ve balıklarım aynı akvaryumda benim kaplumbağam yemiyor saldırmıyor diyenler çok oldu ama malesef sonuç hep aynı yememesi imkansiz. Ayrıca yemedi diyelim yinede balıklar su dengesi bozulacağından ölür. Kullanılan yemler ve dışkılar farklı balıklar mutlaka hasta olur. Bu düşüncenizden vazgeçin. Balıklarınız için en iyi ortamı sağlamaya ve uygun türleri bir arada beslemeye çalışın. Kolay gelsin.
Bir de Teleskop`um var.
Teşekkürler "hülya999" bugün akvaryumuma bir ısıtıcı aldım. Hepsi çok sevindiler, akvaryumda fıldır fıldır geziyorlar. Benim sormak istediğim iki sorum daha var; 1)Benim bir aymolim var. Balığım hava motorunun altına geçiyor ve akşama kadar orada duruyor. Sadece yüzgeçlerini oynatıyor. Acaba nede olabilir? 2)Akvaryum için 24 derece sıcaklık yeterli mi?