Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
YENİ AKVARYUM...
slm.Benimde 1 yaşında kaplumbağam var.1 seneden beri o plastik kaplarda yaşıyordu.Ama bugün ona fazla büyük olmasada normal bir akvaryum+ısıtıcı+vitamin+karides+kuru yem aldım fakat filtre almadım.Sizce bu donanımla kaplumbağam uzun yaşayabilirmi?Birde kaplumbağamın bu ortama alışması uzun sürer mi? yardımlarınızı esirgemeyin...
Filtre almamaniz akvaryumu temiz tutmak acisindan sizin icin zorluk olur, uygun fiyata orta boy bir Atman ic filtre dusunebilirsiniz, yoksa suyu 2-3 gunde bir degistirmeniz gerekecek. Sagladiginiz ortam her acidan tabi ki olum fanusundan cok daha saglikli, isiticiyi 28 dereceye getirin, vitamini de kullanma klavuzuna uygun olarak haftada bir yemine damlatip emmesini bekleyerek verebilirsiniz. Yem olarak hangi marka kullaniyorunuz bilmiyorum ama Sera, Tetra kaliteli yemler, birkac cesit alarak cesitliligi saglayabilirsiniz, karides de kalsiyum acisindan zengin bir besin. Kafasi kadar/birazcik daha fazla uygun yem miktari olacaktir. Eger guneslendirme imkaniniz varsa havayi gunesli gordugunuzde hic kacirmayin, minigi icinde ilik su ve hafif yuksek bir kaya olan bir legende, kacabilecegi golgelik bir alan da saglayarak guneslendirmeniz saglikli kabuk gelisimi icin cok onemli. Guneslendirme imkanimizin olmadigi kis gunleri icin UVB lamba kullaniyoruz. Ayrica akvaryumda bir kuru bolge olusturmali ve bu bolgeyi 15-20 cm. uzakliktan bir masa lambasi ya da klipsli bir lambayla 40 ya da 60 watt bildiginiz ampul (spot ya da softone da olur) takarak isitmalisiniz. Forumda kuru bolgeyle ilgili cok ayrintili bilgiler bulabilirsiniz, akliniza takilan konularda yine yardimci olmaya calisiriz :) Kolay gelsin..
Alisma ile ilgili sorunuzu atlamisim :) Yeni bir ortama gectiklerinde pek cok kaplumbaga yemek yemeyebiliyor, oldukca urkek davranabiliyor, sabirla yeni ortamini taniyip guven kazanmasini beklemelisiniz. Bir sure sonra akvaryumda sip sip dalip cikmaya baslayacak, yememe gibi sorunlar da ortadan kalkacaktir. O zaman kesinlikle olum fanusunda yasadigi gunlerden cok daha hareketli, saglikli oldugunu siz de gozlemleyeceksiniz :)
yardımın için teşekkür ederim.Tavsiyelerine uyucam yemim sanyu ve karides.Ama ısıtıcım otomatik 26 c ta tutuyo bi sorun olurmu?
Uygun sicaklik 26-28 arasi olarak geciyor, eger akvaryuma yerlestireceginiz bir dereceyle de kontrol edip sicakligin 26`nin altina dusmediginden emin olursaniz bir sakincasi olacagini sanmiyorum.