Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Watoslarla kapluşlar aynı akvaryumda yaşar mı kısaca balıklarla kapluşlar aynı akvaryumda yaşar mı?

Slm arkadaşlar yeni akvaryum almayı düşünüyorum büyük (80 cm) ama kapluşlarla balıklar yanyana yaşar mı diye düşünüyorum özellikle watoslarla kapluşlar çünkü büyük akvaryuma geçeceğim zmn watos olması şart çünkü akvaryum çok kirleniyor kapluşlar tarafından watoslar akvaryumu temizler diye düşünüyorum bide watoslar için ayrıca bir yem var mı?yoksa pislikleri yiyerek mi besleniyor cvplarınızı bekliyorum :)

Büyük akvaryuma geçseniz dahi vatoz şart değil kaplumbağa akvaryumunda. Kaplumbağa büyüdükçe vatoza saldırabilir yada su dengesinden dolayı ilerde sorunlar çıkabilir. Su kaplumbağanızın akvaryumuna ne kadar vatoz atarsanız atın siz akvaryumu temizlemedikçe onlardan bi fayda sağlayamazsınız zaten. Vatozlar pislik yemezler onları da yemlemeniz gerekir.Bir çok kişi dip balıklarınının pislik yediğini sanır ama böyle birşey yok. Onlarıda yemlemek gerekir. Akvaryumlarda temizlik adına tabiki fayda sağlıyorlar dipteki pratik hareketlerinden dolayı pislikler havalanıyor ve filtre pislikleri çekiyor birde dibe çökmüş yem artılarını da yerler. Akvaryumlarda vazgeçilmezdirler görüntü ve faydalarından dolayı fakat su kaplumbağası akvaryumunda olmamalılar. Çöpçü yada vatozlar su kaplumbağası akvaryumunda pislikleri havalandırsın filtre rahat çeksin diye de konmamalı balık dışkısı yada yem artığıyla kaplmubağanın ki çok farklı o yönde bile hiç bir fayda elde edilemez.

img

hülya999

20 yıl 10 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hiçbir hayvan ne vatoslar nede çöpçü balıkları pislik yiyerek yaşamaz bu yanlış bir düşünce. Vatoslar dipteki yem artıklarını ve camdaki yosunları yer. Onlarıda dip yemi yada salatalık ile beslemen gerekecek Ben kaplumbağa akvaryumuna balık konmasına karşıyım balıklar resmen lağımda yaşıyor üstelik kaplumbağa balıkların yüzgecini filan mutlaka didikliyor.İlk günler olmazsa bir gün mutlaka yapıyor. Saplı süngerler var camları çok pratik bir şekilde kolayca temizleyebilirsin.

img

frozen

19 yıl 7 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Slm frozen teşekkür ederim ama vatos almayı düşünüyorum petshoplarda vatoslarla kapluşlar bir arada yüzüyor japon almıcam sadece vatos genede bilgin için teşekkür ederim :)

slm. vatoz kapluşlarla bir süre yaşar kapluşun onları yiyebilecek büyüklüğe ulaşıncaya kadar tabi. bende almayı düşünüyorum. ama dediğim gibi sonra vatozlar ölecekler. ben hem kapluş hemde balıkların olduğu bir akvaryum istiyorum. bence ozaman daha güzel görünüyor. bir arkadışımın 4 yaşında kapluşları ve birsürüde zebra balığı var. ve güzelde yaşıyorlar. bendede var şimdi zebralar ve kapluşlarımla aynı akvaryumda. ciklet türlerinin hepsi kapluşlarla yaşar. bende sadece zebra var ama o arkadışımda iki üç çeşit ciklet türüyle besliyor.

img

__alihan__

17 yıl 8 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar ben kapluşların yanına 2 Japon, 1 Melek koymuştum, Melek eceliyle öldü ama zavallı Japonlar kapluşlara yem oldu! Ama onları birleştirmeden önce şöyle bir şey yapmıştım: akvaryumu ortasından (siz istediğiniz oranda bölebirisiniz), akvaryumun yüksekliğine yakın bir camla bölmüştüm. Camı akvaryumun içine diklemesine yerleştirmiştim, aşağıdan da 1 cm kadar (2 tarafında diğer kısma geçemeyeceği kadar) açık bırakmıştım, su geçişinin sağlanması için. Suyun yüksekliği de bir taraftakilerin diğer bölgeye geçmesine olanak vermeyecek yükseklikteydi. Filtreden de diğer bölmeye bir aparatla temizlenmiş suyun akışını sağlamıştım. Bu şekilde herkes kendi bölgesinde mutlu mesut yaşıyordu, ta ki ben bir arkadaşımın "aradaki bölmeyi kaldırsana, bir şey olmaz" sözüne uyuncaya kadar...

img

doktor_doktor

17 yıl 10 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Doktor_doktor
Ölen melek balığının da eceliyle değil kaplumbağanın yarattığı pislikten mikrop kaparak ölmüş olması büyük ihtimal.

Arkadaşlar karma balık akvaryumları yaparken mutlaka akvaryum forumlarına danışın. Melek balığı ile japon bir arada asla olmaz denir. Ben yaptım oldu dememek bu konuyu ciddiye almak lazım. Sonuçta o canlıları sevdiğimiz için alıyoruz. Ayrıca japon balığı soğuk su balığıdır 25 derecenin üstünde hasar görmeye sıkıntı çekmeye başlar kaplumbağa ise bildiğiniz gibi tropik iklim canlısı yani sıcak sever.Bu iki canlı bu açıdan da uyumsuz.  En azından değişik balıkların yaşam özelliklerini internetten araştırmadan yan yana koymayın lütfen.

img

frozen

19 yıl 7 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ