Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Yeni Akvaryum Alıcam...
Arkadaşlar yeni teraryum alıcam ama kaç cm,nasıl olmalı,içine ne almalıyım bilmiyorum.İki tane kablumbağam var yaklaşık 5 cm civarlarındalar.Bilen varsa yazabilir mi???
Kaplumbağalar çok hızlı büyür ayrıca akvaryum içinde kuru bölge yapman için yerde gerekecek yani akvaryumun 70 cm civarı uzunluğu olsun ki hiç değilse en az 2-3 yıl rahat et
Yeterli güçte bir iç filtre, ayarlı ısıtıcı, cam derece , kuru bölge yapmak için kaya taş yada platform yapmak için malzeme ve ısınma lambası için klipsli lamba sana ilk anda gerekli olacak.Yemler vitaminler kaplar kaçaklar hortumlar kurulama bezleri cam silecekleri ve sayamadığım binlerce alet ve edevatta ilerde yavaş yavaş adeta bir nalbur dükkanı gibi odanı dolduracak bütün bu gerekli ama baş belası zımbırtılara da şimdiden hazır olmalısın.. ;)
Merhaba aysenur960, Yakin zamanda yeni akvaryum kuracak bir arkadasimiz icin liste gibi birsey yazmistim, bir goz atabilirsin. http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=49463 Gerci forumu karistirdikca goreceksin ki bu konuda cok ayrintili bilgiler var, bu sadece temel ihtiyaclarin biraz pratiklesmis hali :) Frozen`in nalbur dukkani tanimina cok cok guldum, ev aynen buna dondu cunku, uzunlu kisali hortumlar, kovalar, legenler, bezler, borular, ampuller fiskiriyor her yerden :)))
selam arkadaşlar,bende caferim için akvaryum alıcam.forumda yazanlar şimdiye kadar bana çok yardımcı oldu.ama fiyatlar konusunda pek bi şey bulamadım.cafer yaklaşık 4 cm.sizce yeterli büyüklükte ısıtıcılı ve filtreli bi akvaryum nekadar tutar?yardım ederseniz sevinirim.
Fiyatlar kalite, buyukluk vs. acisindan cok degisiyor, ama ortalam bir filtre, isitici, akvaryum uclusu icin bir 100-150 ytl ile yola cikmakta fayda var diye dusunuyorum.