Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kara kaplumbagasi beslemek

Merhabalar, forumda, bir cok kisinin kara kaplumbagasi besledigini okuyunca hem sevindim, hem de beni düsündürdü... Bir kaplumbanin, büyüdügünde, en az 15m² alana ihtiyaci var. Iki kaplumbaganin 25-30m². Ya kocaman bir balkonunuz, ya da bahceniz olmasi gerekli. Büyük, yetisken kaplumbagalari, kücük yavru kaplumbagalaran ayri tutmak gerekli. Bir tekir kaplumbaganin yaninda üc disi kaplumbaganin tutulmasi gerekli. Kaplumbagalar, harem hayvanlaridir. Bir veya iki disi bir tekirle beraber tutulursa, tekirin sürekli cinsel tacizinden disiler cabuk strese girerek hastalanarak ölebilirler. Onun icin en az üc disi ile bir tekir tutulmalidir. Eger iki tekiriniz var ise ve dar bir alanda tutuluyorlarsa, aralarinda isirma ve kovalama kesinlikle gücsüz olan tekirin ölümüne sebep olur... Umarim, bu güzelim hayvanlarimizi beslerken, bu noktalari gözönünde tutarsiniz. Mokka

img

mokka

17 yıl 9 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Mokka Söylediklerine aynen katılıyorum benimde insanları kara kaplumbağası konusunda özendirmemeye su kaplumbağasında ise bu ticareti yavaşlatmaya çalışmamdaki amaç zaten bu. Daha Türkiyede kaplumbağa bakımına sandığın kadar profesyonelce yaklaşılmıyor. İnsanlar ( daha ziyade baba harçlıklarıyla yaşayan öğrenciler) yavru kaplumbağaları görünce "aaa ne şirin" diyerek bir heves alıyor ve evlerinde bir kutu içeresinde sadece kıvırcık maydonoz vererek onu besleyebileceğini sanıyorlar. Forumlarda ne yazarsak yazalım insanlar gene işin ucuzunu ve kolayına geleni yapıyor bildiğini okuyor. Sonra uzun uyuyan ürkek ve hareketsiz kaplumbağalardan sıkılıp başlarında atmaya çalışıyorlar yada o kaplumbağalar MBD olup ölüyorlar. Hele kafeslerde alt alta üstüste satılan yavru kaplumbağaları gördükçe ve satıcının bir turist Almana geçen gün bir torbada 25 tane sattım köşeyi dönmüştür türü hikayelerini dinledikçe insanın gerçekten kalbi burkuluyor. Göya satılmaları yasak ama ortalık kaplumbağadan geçilmiyor. Bu işin ticareti konusunda anlaşamasakta diğer bazı kara kaplumbağası konularında anlaşacağımızı umuyorum.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ