Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kaplumbağam üşüttü sanırım iyileşir mi

2 aydır onlara bakmaya çalışıyorum ve ilk defa bakıyorum.üşüdüler sanırım ağızlarını açıyolar sürekli.onlara bi tane akvaryum almam gerekiyomuş ve ısıtıcı hemen yarın edinicem.ama geç kalmışmıyımdır çok üzgünüm.iyileştirebilir miyim.her sularını değiştirişte vitaminlerini veriyorum.işe yararmı tüm bunlar.

img

sellin

17 yıl 8 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sellin
Kaplumbağanın kendi kendine toparlıyabilmesi iyileşebilmesi yaşam şartlarındaki düzelmeye ve hastalığın durumuna bağlı. Eğer hastalık içerde ilerlemişse ciğerlere yerleşmişse toparlama ihtimali zayıf. Ama bütün bunlar uzaktan karar verilebilecek konular değil. Siz bakmayın biz uzaktan tahmin etmeye yardımcı olmaya çalışıyoruz sırf insanlar kendilerini yanlız hissetmesin , kimse onları kaale almadı sanmasınlar diye yoksa görmeden hatta tahlil  bile yapmadan kesin konuşmak imkansızdır biz ancak yol gösterebiliriz.

Soğuk algınlığı zatürre ye dönmüşse antibiotik ile müdahele şart ama buda riskli bir konu. Minicik kaplumbağa ve aşırı doz meselesi yüzünden.
Eğer hastalık belirtisi varsa sürekli sıcakta durmalılar , su sıcaklığı 30 kara bölgesi ise 34 dereceye yakın olmalı ( kuru bölge ısınma lambası şart), esintide kalmamalılar akvaryum üstü yarım kapalı olsun , gece güzündüz ısı farkı çok olmamalı, gecede karada kalıyor suya inmiyorsa ısınma lambası gecede açık kalsın ama tabi ısınma lambası kaplumbağayıda kavurmasın ,su değişimlerinde klor konusuna dikkat edilmeli su sıcaklığı denk olmalı.Sudaki hijyene dikkat edilmeli belki ısı konusuna dikkat ederek bir kere toptan değiştirmek yararlı olabilir.Yada ayrıca suya da antibiotik damlatılabilir ( doz konusu gene önemli).
Genelde antibiotik isim ve doz konusuna pek girmem çünkü karşı taraf ne yapıyor o antibiotiği nasıl kullanıyor bilemiyorum birşey olurda kaplumbağa ölürse ( hatta başka nedenlerle de ölürse) ben suçlu kalmak istemem. Bu konuda veterinerler yardımcı olacaktır.

img

frozen

19 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selamlar, daha öncede sorularım olmuştu.. kapluş bana misafir olarak gelmiş 2 ay kalıp geri dönmüştü.. şimdi geri geldi, ne yazıkki hala ölüm fanusundaydı. geldiğinden beri iştahı kapalı, günde 40 tane karidesi bile götürebilen kapluş 1 veya 2 tane yiyebiliyor. elimle beslemek istiyorum yeme geliyor, kokluyor, bakıyor ama yiyemiyor geri dönüyor.. ağzını açıp açıp kapatıyor ve duş aldırıp kapuğunu temizlerken hırıltılar çıkarttı. gayet hareketli hala halsizliği yok. bugün ona akvaryum, ısıtıcı ve filtre aldım.. şu anda keyfi çok yerinde ama ne yazıkki hala yemek yiyemiyor.. bugün bir veterinerle görüştüm.. seranın antibiyotik ve vitaminlerinin çok başarılı olduğunu söyledi.. yarın muayeneye götürmeyi planlıyorum ama ankara`da kapluşlar konusunda uzman bir veteriner bulmak istiyorum. bana tavsiye edebileceğiniz bir isim varmı? yani gerekli tetkikleri yapabileceği teçhizatının bulunmasını falan istiyorum. bana yardımcı olurmusunuz?

img

borbay

18 yıl 8 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Gecmis olsun Borbay, umarim minik en kisa zamanda eski sagligina kavusur :( Istanbul`da olsaydiniz artik hepsievcil`in veterineri sayilabilecek Emel Hanim`a gitmenizi tavsiye ederdik. Ankara icin baska sitelere de baktim, Ankara Veterinerlik Fakultesi`nde Arif Kurtdede`nin ismi verilmis surungenler icin. Uzmanlik alani egzotik hayvanlar ve ic hastaliklarmis, fakultede olmasi da tibbi imkanlar acisindan bir avantaj. Tekrar gecmis olsun..

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ