ya arkadaşlar kuşlar için (az güneş görenler için) uv lambaları oneriyorla hem ısınmasını hemde d vitamini almasına yarıyormuş aranızda kullanan veya nasıl kullanılması gerektigini bilen varmı çünki bunlarında 20w 40w lıkları war hangisini alsam bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim
yokmu ya bilgisi olan...
ya en azından bu lambaları bilenler bir zararı yararı warmı onu yazsın lütfen
kimsenin cevap yazacağını zannetmiyorum bende bir soru sordum ama cevap veren yok forumun aşşağısına dopru bakarsan zaten cevap veren kmse yok bende senin gibi uv lambalarla ilgili sorunu sorucaktım sonradan nasılsa cevap beren yok diye boşverdim
slm
internetten ingilizce kaynaklardan okuduğuma göre muhabbetler için kullanılan full-spectrum denen florasan UV lambaları var...Bu lambaların özelliği gün ışığına en yakın ışığı veriyor olmaları...bu ışınlar kuşların vücudlarında D vitamini sentezleyebilmesi için gerekli UV ışınlara sahip...bu tip lambalar piyasada varmı bende merak ediyorum...gün ışığı görmeyen odalar için bu lambaların kullanılması faydalı...diğer türlü kuşların vitamin ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor, özellikle D vitamini açısından...
slm lar sagol ilgin için ben hala araştırıyorum 1 haftadır philips`teki yetkililerle konuşuyorum inş bi çozüm bulucaz onlar zararlı olanları soyluyo bana en azından senin soylediginide sordum cevap bekliyorum inş halledicem :D...bu arada ben eski yorumlarda buldum uv-b ,ve uv-c kullanna arkadaşlar war sanırım bunlar cok zararlıymış sakındediler insanlara bile zararlı oldugunu soyluyorlar...
IMO from studying all the research I can find on the subject, the best Full Spectrum light tube on the market is the Philips F32-T8-TL950 fluorescent tube to be burned in a four foot shop lite with downward reflector. You need 2 tubes and the fixture should be using an electronic ballast (very important) not a magnetic one.
en iyisi Philips F32-T8-TL950 florosan diyor
tutucunun elektronik ballast ı olmalı
mağnetik değil diyor
peki nereden bulabiliriz bilgisi olan varmı
arkadaslar bu ısık hasta zayıf kendi vucut ısısını sağlayamayan kuslarda kullanılır kullanımı günde 15 dk fazlası zararlıdır iç parazit ve mikropları öldürür vücüt ısısını sağlar fazla kullanırsanız kusda yaralar olusur doğru sekilde kullanıldında faydası olur özellikle soğuk algınlığı durumlarında kullanıyorum.cokta faydasını gördüm.
slm...gün ışığı yerine kullanılan florosanlar ile hasta kuşların ısıtılmasında kullanılan UV lambalar ayrı lambalardır...karıştırılmasın
Birde mikropları öldürmek için kullanılan UV lambalar var ki bunları zaten kuşlarda kullanamazsınız...Çünki bu lambalar ortam ve malzemeler için kullanılır...canlıya zararlıdır.