Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kaplumbaga yetistiricisi ariyorum
Merhaba arkadaslar, bu forumda yeniyim ve Almanya´dan katiliyorum. Türk kaplumbagasi yetistirenleri ariyorum. Aradigim Kaplumbaga türleri: -Testudo graeca ibera -Testudo graeca anamurensis -Testudo graeca terrestris -Testudo graeca antakyensis -Testudo graeca east anatolien form Almanya da yasayip, Türkiye´de kaplumbaga yetistiren bir alman bayanla tanistim, 600den fazla Türkiye´den import yaptigi Türk kaplumbagalari var, fakat, sattigi türler gercekten yukarida saydiklarim mi, degil mi, bilinmiyor. Eger tanidiginiz yetistiriciler varsa, lütfen yazin, benim icin cok önemli. Simdiden tesekkürlerimi sunarim. Mokka
Bu kaplumbağaların kaynağı nedir.
Yetiştirdiğini hiç sanmıyorum belki 3-5 tanesi göz boyama türü yetiştirmedir . Büyük ihtimal doğadan toplanarak yurtdışına yasa dışı yollardan kaçırılan kaplumbağalardır bunlar çok yazık.
Eğer tahmin ettiğim gibiyse o kadına benden selam söyleyin , utanması gerekir.
Anamurensisler sadece bizim ülkemize ait endemik alt türler dir Antakyensis ise gene daha ziyade ülkemizde yaşayan bir kaplumbağa cinsi bunların Almanyada işine. Ayıp değilmi yazık değilmi bu kaplumbağalar köylüler tarafından doğadan toplanıyor ve bazı kişler tarafından yurt dışına kaçırılıyor. İnsanların cahilliğini ve para hırsını istismar eden bir hırsızlıktır.
Tıpki kılıfına uydurup Bergama tapınağını çalmaları gibi. Gerçi hırsızlık hırsızlıktır kılıfı mılıfı olmaz.
Bu ülke hala kendini ve sahip olduğu değerleri korumaktan aciz Bu korumayı sağlaması gereken ama hiçbirşey yapmayan kişiler utansın.
Sert yazdım biliyorum ama aslında çok daha sert davranmamız gerek.
Merhaba frozen, sert dille elestiri icin biraz gec degil mi? Izmir/Foca´da 10000m² alanda Dr. Michael Reiman isimli bir alman, on yildir bakanligin da izni ile kaplumbaga yetistirip Almanya ve diger ülkelere export ediyor. Daha önce bahsettigim bayan kaplumbaga tanesini ?20,- Euroya alip, burada 100 Euroya satiyor... Bu kaplumbagalarin dis ülkelerde ne isi var diyorsun..... Ben burada yasiyorum ve, antakyensis haric, diger türleri (Türkiye´de ki türleri) besliyorum.Türkiye´de bircok köylü "ektiklerimizi yiyorlar"diye kaplumbagalari öldürürken, benim gibileri, kucak dolusu para verip onlari besliyor, soylarinin tükenmemesine calisiyoruz.... Benim üzüldügüm konu, böyle bir ciftligi, almanlarin yönetmesi... Türk kara kaplumbagasi, Türk horozlari, Türk su kaplumbagalariyla para üstüne para kazaniyorlar... Türk insanlari böyle seylerle ilgilenmedigi icin de, bakanlik bu almanlara yetistirme izne veriyor.... Internetten ögrenebildigim kadariyla sadece Dr. Reiman professionel olarak kaplumbaga yetistiriyor. Benim SORUM hala ayni: Baska yetistirici var mi? Taniyor, biliyor musunuz? Fakat galiba burada cevaptan daha cok bos elestiri var... Saygilarimla Mokka
iyi çalışmalar moka; kaplumbağa üretimi şuan türkiyede bilimsel araştırma yapan alamn zoologa ait.ancak en kısa zamanda bizimde üretim tesisimiz faaliyete geçecek.konu hakkında bigi edinmek istersen [email protected] tel:0532 743 81 28