Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kara kaplumbağası için toprak sorunu

merhabalar, herbie adında bi kara kaplumbağam var.. bundan 3 önceki toprağını çok seviyodu.talaş vs de koymuştum içine.. genelde mağarası yerine toprağı tercih ediyodu. ancak bu toprak,kurumuş bi fidanın toprağıydı. daha sonra toprağı değiştirme zamanı geldi ancak haliyle aynı toprağı kullanma şansım olmadı benzerini de bulamadım. belli ki yeni toprağını sevmiyo. şuan istanbuldayım ve nerdern nasıl toprak yada kum almam gerektiğini bilmiyorum. ne almalıyım, nerden bulurum, aklınızda bir marka varsa alabilir miyim? şimdilik bu kadar.. inşallah yarına kadar cvp verirsiniz çünkü bi an önce deiştiricem herbie nin toprağını.. o da can.. kimse rahatsız olduğu bi evde kalmak istemez dimi =) şimdiden teşekkürler..

img

turunju

17 yıl 9 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba turunju
Hiç talaş kullanmadım hep Anadolu marka toprak (torf) kullandım. Koçtaş`ta satılıyor. Bir sorun yaşamadım. Islak olmasın diye kullanmadan evvel yere yayıp kurutuyorum yada onlar kapalı yuvada uykuya çekilmişken terraryuma biraz ilave edip eski toprakla karıştırıyorum sabaha kadar kuruyor zaten. İlk koyduğumda daha yapışık bir yapıda olan bu toprak kısa sürede ufalanıyor. Toprakları sürekli değişiyor her kakalarında yada çişlerinde o bölgedeki toprağı birlikte alıp atıyorum bu yüzden sürekli yeni toprak ekleme ihtiyacı var.
Yeni toprağı sevmedi derken ne kastettiniz acaba örneğin ıslak olmasın ?
Kapalı yuva tabanında da toprak olmak zorunda çünkü toprağa haifçe gömülerek uyumayı seviyorlar. Bu onların psikolojisi açısında gerekli. Bu yüzden ben ahşaptan kapak gibi ön yüzeyde kapısı olan ama altı açık bir yuva yaptım. Toprağın üstüne koyuyorum. Yuva tam manasıyla mahremiyet ve karanlık sağlıyacak bir yuva. Zaten onlarında istediği bu açıkta uyumaktan hoşlanmıyorlar. Kapak gibi seyyar olması bazı açılardan dezavantaj yaratabiliyor mesela büyük olan yuvanın içine girince iç duvarın önünü kazıcam diye uğraşırken yuvayı sırtlayıp götürebiliyor. Bu yüzden yuvayı kenar duvarlara basitçe sabitliyorum. Gerektiği zaman yuvayı kaldırıp içine müdahele etmek temizlemek kolay oluyor. Yakında iç ısıtmalı led aydınlatmalı ve gözetleme deliği olan yeni bir yuva tasarlanmayı düşünüyorum.
Kapalı yuvaya çekildiklerinde ise terraryumun üstünü önce cam ve üstünede straforla % 90 oranında kapatıyorum çünkü aynı ortamda insanlar dolaşırken yaşarken onlar uyumaya çalışıyorlar bu onları rahatsız ediyordur bir nebze olsun bunu azaltmaya çalışıyorum. Kapalı yuvanın kapısının boyutu ve ne tarafa bakacağı bile önemli bir ayrıntı.

img

frozen

19 yıl 7 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam turunju ve frozen bende kara kaplumbağasına sahip olmak istiyorum ama nerden bulabilirim bana yardım edermisiniz ve kara kaplumbağaları hakkında çok bilgisizim bana yardımcı olurmusunuz. Öncelikle ona iyi bir ortam hazırlayıp sonra kaara kapluşu alıcam lütden yardım:)