Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
akvaryum şatmı???????
benim kapluşumun türü kırmızı yanaklı su kaplumbağasıdır. kapluşlarım şimdi 3-4 cm we plastik kapta yaşıyolar. sizce biraz dah büyüdüklerinde akvaryum alsam olmaz mı???
Akvaryum kesinlikle sart miusa, orada kaldiklari surece saglikli buyumeyecekler zaten kapluslarin. Bebek kaplumbagalar onlar daha, cok ihtiyaclari var akvaryuma, temiz, sicak suya.
Ewt akvayum şart bi ısıtıcı ve filtre Pınara katılıyorum
hayvanınız çok küçük anladığım kadarıyla pınar ve ballazzar arkadaşlarım yanıtlamış sorunuzu ama yazmadan geçmek istemiyorum hayvanınız çok küçük olduğundan pınarında dediği gibi daha fazla ilgiye ve bakıma ihtiyacı var yani ya akvaryum - kuruma bölgesi (taş veya değişik yöntemler forumda mevcut) - filtre ( akvaryumun büyüklüğüne göre iç yada dış ki kaplumbağanızın eğer sağlıklı bakılırsa 20 cm ye kadar ulaşabileceğini hesaba katıp ona göre bir akvaryum almanızı Şiddetle! tavsiye ederim zira daha sonra maddi açıdan yıpranmanız söz konusu) - ısıtıcı (çok önemli özellikle kış aylarında önemi bir hassa tartışılmaz bir ürün ) - kuruma bölgesini ısıtmak için bir masa lambası yada mandallı lamba (buda kış aylarında öncelikli bir ürün ) son olarak eğer ewiniz güneş almıyorsa yani hayvanları güneşlendiremiyorsanız almanız gereken pahalı bir lamba yani UVB - UVA (ultraviole) güneş ışığı yayan bir lambadır. sözü uzattım son olarak diyeceğim ya bu ürünleri tedarik edip kaplumbağanıza güzel bir hayat sunucaksınız yada hayvan bakma sevdasından vazgeçeceksiniz malesef :) en kısa zamanda bu ürünleri tedarik etmeniz dileğiyle iyi günler iyi çalışmalar...
aslında haklısınız bana yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim. we kaplumbağalarıma bu hapta akvaryum kesinlikle alacam . tekrar teşekkür ederim
yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim. we bu hafta kesinlikle akvaryum alacam . tekrar teşekkür ederim
Hey miusa akvaryum yanında ısıtıcı ve filitre almayı eksik etme ...
Evet evet, throne cok hakli miusa, isitici ve filtre de cok cok onemli ekipmanlar. Bak learnedrains de guzel bir liste cikarmis, forumda da ayrintili her turlu bilgiyi bulabilirsin, e biz de yardim ederiz sana :) Gecti mi findik burunlular yeni evlerine, bizi de haberdar et son gelismelerden :)
akvaryum kesinlikle şart yoksa kapluşların yasamaz ve filitreyle ısıtıcıda gerek tabikide ve bn yeni katıldım