Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

BETAM!!!

Slm arkadaşlar bu foruma ilk kez yazıyorum çünkü yeni balıklarım oldu:)Bir tane beta bir tanede lepistes cinsi balığım var.Lepistesimde sorun yok(hatta yavrusu oldu ama öldüler)betamda değişiklik var:( akvaryumun yanına yaklaştığım zaman korkuyor mu bilmiyorum ama akvaryumun içinde sanki delirmiş gibi davranıyor hatta bazen sudan bile çıkıp geri giriyor,bunun nedeni ne olabilir? birde cinsiyetini nasıl anlıyabiliriz?(resmini siteye ekledim)şimdiden teşekkürler:))

img

sandra

20 yıl 2 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kardeş sen takma düzelir o betanın dişisinin kuyrukları kısa olur erkek daha görkemli ve güzeldir dişi fazla güzel olmaz burdan anla ayrıca betanla lepistesin kavga edebilir ona kızmıştır belki ayırsan ii olur

Selam; Yavru betalarda 3. aydan sonra cinsiyet ayrımı yapılabilir. Erkekler daha geniş yüzgeçli ve parlak renklidirler. Dişilerin karınlarında ise toplu iğne başı büyüklüğünde beyaz bir nokta gözlenir.Betalar saldırgan karekterdedirler lepistesine kızmış olabilir başka bir beta olsaydı yanında kavga ederlerdi:))

img

fısherman48

19 yıl 9 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

betam ve lepistesim beraber değiller ayrılar.betamın rengi mavi kuyruğuda maşallah uzun, sitede resmi var ama dişimi erkekmi bilemicem:)) birde artık öyle davranmıo cevabın için teşekkürler:))

img

sandra

20 yıl 2 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam , Erkekler daha geniş ve büyük yüzgeçli parlak renklidirler. Dişilerin karınlarında çok küçük beyaz bir nokta vardır

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ