Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kaplumbağam öldümü yoksa kıış uykusundamıııı?????

corcim hiç hareket etmiyoo....elleri ve ayakları,kafası ve kuyruğu kabuğunun dışında sonuna kadar açık ve hiç kımıldamıyoo....böyle uyuyo olabilirmi???son gnlerde hareketleride yavaşlamıştı zateenn...yemekte yemiyordu..ne oldu onaa lütfen biri bna açıklma yapabilirmi??elime aldım hareket ettirmeye çalıştım...suyun içindede hareket ettirdim ama hiç tepki vermiyoo...kolları fln yumuşak donmamış yanii..sadece bi üredir ısıtıcısı bozuk üşüyüp ölmüş olabilirmi??evde olmadığım bi akşamdada bu soğukta balkonda unutulmuş sevgili corciimm....LÜTFEN BİRİ CEVAP YAZAR MI???ONLİNE ARKADAŞLAR LÜTFEEEN HEMEN YANIT BEKLİYORUM...ONA BİŞİİ OLMASIN...UYUYO DİYİN BANA LÜTFEEEN!!!SÖZ Bİ DAHA İHMAL ETMİCEM ONU...

img

corrci

19 yıl 7 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ne yazik ki ben de cok deneyimsizim, size ne kadar yardimim olur bilemiyorum. Daha bilgili arkadaslar mesajinizi gorene kadar eski forumlara baktim, sicak bir yerde 30-32 derece ilik suya sokun, sicak tutun diyorlar. Olmemis olabilirmis, ama cok usumus.

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm arkadaşlar yeni kayıt oldum ama kaplumbağalar hakkında bilgim var 32 derece yakar kapluşları 29 yeterli ısıtıcı en önemli şey sakın ihmal etme ii günler bu arada kaçar cm cvp yaz ona göre derece

Uzaktan birşey söylemek çok zor benim kış uykusu yada ölüm tecrübem hiç olmadı bu konuda uzaktan tecrübe işe yararmı emin değilim zaten.
Kış uykusu bünyenin ölüme yakın bir noktaya kadar yavaşlamasıdır vücut ısısı neredeyse sıfır dereceye kadar düşer nefes alışları yada kalp atışları hissedilmeyecek derecede yavaş ve hafif olur yani o canlı kolayca öldü sanılabilir. Bu açıdan hemen anlayamazsınız.
Tabiki emin değilim ama malesef ölmüş olabileceğini daha kuvvetli bir ihtimal olarak görüyorum. Pınar arkadaşımızın dediği gibi hemen gömmeye kalkmayın lamba altında sıcakta tutun , ölmüşse zamanla zaten anlaşılacaktır.Eğer kış uykusu ise bünye sıcakla karşılaşınca açılmaya başlayacaktır ama zaman lazım.hop diye olmaz.
Üzüntünüzü çok iyi anlıyorum bende kaplumbağaların çaresiz ölümlerine çok üzülüyorum.

img

frozen

19 yıl 7 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm corrci bende senin durumuna düştüm.kapluşunşimdi kış uykusunda olabilir. ama ölmadiğinden emin olabilirsin.ama kesinlikle ısıtıcını tamir etmelisin. çünkü seni korkutmak gibi olmasın benim kapluşum kış uykusuna uyuduğunda bi daha uyanmadı:(.sen yinede kış uykusunun ne olduğunu araştır. sana kolay gelsin:(..

benim kaplumbağamda aynı durumda şuan.hiç hareket etmiyo,yemek yemiyo.bi gün yemeği ağzına vermeye çalıştım ama anında kusmaya çalıştı.alalı daha 4 ay oldu acaba üşüttümü...yada geçen gün yanlışlıkla gerekenden çok fazla yemek yemişti ondan mı oldu??arkadaşlar yardım ederseniz çok sevinirim cabbarımı kaybetmek istemiyorummmm....

img

cabbarcafer

17 yıl 9 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Nasil bir ortamda bakiyorsunuz acaba? Isiticisi var mi Cabbar`in? Ne ile besliyorsunuz? Kosullari daha ayrintili yazarsaniz yardimci olabiliriz.

img

pinar1112

ÖZEL MESAJ

Slm arkadaşlar her şeyi açık açık yazarsanız daha iyi olur nerde besliyosunuz ne tür yem veriyorsunuz kaç tane veriyosunuz ısıtıcı var mı filte var mı?bunları yazarsanız daha iyi cevap verebiliriz :P :)

arkadaşlar çok kötü bir haberim var:`(cabbarım dün öldü:`(:`(kaskatı olmuştu baktığımda.çok üzülüyorum onu kaybettiğim için.:`(ama benim bide cafer adında bi daha kapluşum var.cabbarla beraber kalıyorlardı.onada böylr bişeyin olmasını hiç istemiyorum doğusu.şuan cafer dolaşmasına yetecek kadar büyük bir kapta yaşıyor.burdan aldığım bilgilere göre suyunuda sıcak tutmaya çalışıyorum.yeşil renkli silindir şekilli olan yemlerden günde arayla 4 tane veriyorum.ve suyunu elimden geldiğince temiz tutmaya çalışıyorum.sizce bu caferimi sağlıklı tutmama yetermi?onunda hastalanmasını istemiyorum.yardımlarınız için teşekkürler....

img

cabbarcafer

17 yıl 9 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Zavalli Cabbar, buyuk ihtimal akciger enfeksiyonuna yakalanmis, havalar da sogudu, akvaryumsuz, isiticisiz evlerde hazin kaplumbaga olumleri basladi hemen, basin sagolsun :( Cafer`i kaybetmemek icin ona mutlaka isiticili, filtreli, kuru bolgeli bir akvaryum hazirlamalisin. Tasima suyuyla degirmen az bir zaman doner, ne kadar suyunu sicak ve temiz tutmaya calisan da isiticinin sagladigi sabit su sicakligini, filtrenin temizligini elde edemezsin. Cok cok gecici cozumler olur bunlar sadece, en ufak bir aksatmada, gecikmede bu tropikal hayvanciklar kolayca hastalanip hayatlarini kaybediyor ne yazik ki. Zaten en donanimli, buyuk akvaryumda bile onlarin dogal ortamini azicik bile taklit edemiyoruz, aslinda akvaryum, isitici, filtre, kuru bolge onlar icin luks degil sadece en temel ihtiyaclar. Kisacasi bu kosullarda kisi gecirmek cok zor olur onun icin Cabbarcafer, sen akvaryumunu ve gerekli ekipmanlari al, biz sana daha ayrintili da yardimci oluruz. Bak bir de anasayfada cok ayrintili referans linkler var her konuda, onlari da mutlaka okumani tavsiye ederim. Tekrar basin sagolsun..

img

pinar1112

ÖZEL MESAJ