Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
yeni akvaryumumuzun resimleri :)
10 gun once yeni akvaryumumuza gectik, iste resimler :)
Akvaryum: 80x35x50 Mas akvaryum,
Ustten 25. cm.`de 16x35`lik ve 30. cm.`de 10x35`lik iki platform. Ust kata silikonla duz taslar yapistirdik. Merdivenler cok saglam ama yapisik degil.
Ekipmanlar: Eheim Pickup 2010 ic filtre - sungerli,
Eheim Pickup 2006 ic filtre - elyafli,
Sera 100 watt isitici (simdilik 50 watt emektar blueclima isitici :)
Sera uv lamba, %4
Klipsli isinma lambasi, 60 watt philips spot lamba (buyuklerden)
Dijital derece
Aksesuarlar: 1 tane kutuk, 8 tane yapay bitki, dogal taslar, 2 tane oyuncak kaplus :)
Yemler: Sera Raffy P, I ve Royal; Sera Reptil Carnivor, Sanyu karides, Sanyu Turtle Sticks. Vitamin olarak Sera Reptilin.
Hazirliklar:
Ve su...
Kuru bolgemiz:
En son hali:
Ve Melek Bey :)
Simdilik sadece isitici degisecek, kargoda kirilmis, zavalli 50 wattlik emektar da durmadan calisiyor isiticak diye :) 1,5 sene idare etmesini umuyorum bu akvaryumun, yerlesik hayata gecene kadar :)
Her turlu olumlu, olumsuz elestirilerinizi duymayi cok isteriz :)
ne diim yaani mükemmelize olmuş :D ama o kuru bölgenein camları tartar mı ordaki taşlarla kapluşu? bu arada kaç tane kapluş war 2 mi 1 mi :D çok güsel gösüküodu ordaki 3-4 yaşında mı?
vala muhteşem olmuş.derinliği kaç cm sorması ayıp? bide nerden aldın?yaptırdınmı?nerde yaptırdın?nekadara mal oldu?
Pınar
Kuru bölgedeki taşlar çok hoş olmuş ben çok beğendim basamak sisteminin pek çok kişiye de ilham verecektir
Ayrıca malzeme listeni görünce donanımların en iyisini almaya özen gösterdiğini düşünüyorum.
Su altındaki camın uç kısmı çıplakmı eğer öyleyse mesela sertçe çarparsa kaplumbağa zarar görebilirmi diye düşünüyorum. Camın o uç kısmına tampon olarak akvaryum slikonuyla bir hava hortumu yapıştırmak mümkün. Görüntüyü biraz bozacaktır ama eğer düzgünce yapılabilirse kötü gözükeceğini sanmıyorum. Hortumun sadece bir kenarı boydan kesilerek cam hortumun içinede sokulabilir ama hortumları dümdüz kesmek her zaman kolay olmuyor. Tabi slikonun suya değmeden önce iyice kuruması lazım şu an bitmiş ve kullanılmakta olan bir akvaryumda tekrardan slikonla çalışmanın zorluğununda farkındayım.
Akvaryumun son halinde UVB lamba çok etkili durmuyor tekrar tam kuru bölge üzerine çekersen ve lambayı sadece kaplumbağa kuru bölgeye çıktığı zaman açarsan o pahalı ve süresi olan lambayı daha etkili kullanmış olursun. Suda yüzmekte olan kaplumbağada UVB etkisi az olur. UVB lambanın yan olarak sığmadığının ve ısınma lambasıyla çakıştığını anladım ama bir çözüm bulabilirsin sanıyorum.
Birde gözüme çarpan arkadaki kablo karmaşasını toparlayabilirsen görüntü dahada düzelecektir. İkeada 6 ytl ye 2 adet zaman ayarlı priz satılıyor. Gerek UVB lambasının gerekse ısınma lambasının otomatik olarak açılıp kapanması için kullanabilirsin rahatlık sağlar
Akvaryum dizaynını beğendim zaten yeterince büyük ve ilerde daha pek çok değişik şey yapmak için yer ve olanağın var.
Tebrikler Pinar, harika gozukuyor ... Iyi is
Arkadaslar butun yorumlar icin cok cok tesekkur ederim :)
Catzilla, cok sevindim begendigine. Akvaryumu Mas Akvaryum`a yaptirdim, Nautilus`un arka sokaginda, Kosuyolu Koprusu`nun orda yerleri. Dolabiyla beraber 255 ytl tuttu, dolapsiz 175 civari sanirim. Platformlari da kendileri yaptilar, cok kisa zamanda teslim ettiler ayrica. Burdan yaptirmayi dusunursen daha ayrintili konusuruz. Acikcasi uyduruk akvaryumdan dilim yandi, hic olmayacak bir zamanda dibi catladi, baya perisan olduk, ondan bu sefer dogru duzgun birsey olsun dedim. Ust platformun hizasinda dolduruyorum suyu, 25 cm. oldu derinlik.
Kuru bolgeye ne diyeceksin cok merak ediyordum Frozen, biraz korkuyordum, cam platformlari sevmedigini biliyorum cunku :) Bu benim de icime sindi, yani simdilik, projeler var kafamda :) Suya filtrenin hava hortumuyla kabarcik verme isi olmadi ama, buyuk filtrenin boyu ucundan kaybediyor, suyla hemen hemen ayni hizada olacakti cikis deligi, yan yatirdim mecburen. Eski akvaryumdan kalma kucuk filtrede de yok boyle bir hava hortumu. Uv lambayi kullanilmadigi zaman oyle asiyorum kenara, yine 3. fotograftaki gibi duruyor acinca, capraz olarak. Isinma lambasinin izin verdigi kadar yaklastiriyorum kuru bolgeye, icimin yaglari eriyor o kabuk lambanin altindayken :D Dedigin cok dogru, deli deli indiginde tak diye carpiyor bazen alttaki cama, ne yapsam diye dusunuyordum, tamam anladim yontemi, birkac gunlugune suyu indirip yapabilirim. Tabi su da var ki cok yeteneksizim, umarim becerebilirim :) Gercekten de tadilat, degisiklik bitmiyormus akvaryumlarda :) Cok seviyor o iki cam arasinda uyumayi bir de, o kadar sevimli oluyor ki, cenesini dayamis cama, minik burun disarda :) Galiba kabugunun ustunde onu saklayacak birsey var diye guvende hissediyor. Kablolari saklamak icin bu sefer arka fon gibi birsey kullanmiyim dedim. Cevresi plastik bitki olan, ince, ip gibi birseyler alsam, sarmasik gibi dolasam diyorum kablolarin cevresine, degisik olabilir, akvaryumla uyumlu birsey??
Guzel yorumlariniz icin cok tesekkur ederim seamansoul ve moony92 :) Ben de akvaryum gelmeden once biraz supheliydim platform tasiyacak mi diye moony92. Camlar 6 mm.lik, saglam olacagini soyledi akvaryumu yaptirdigim yer, oyle de gorunuyor gercekten. Bir sorun cikmaz ilerde umarim. Melek evimizin tek kaplusu olarak saltanatini surmekte :) 2-3 yaslarinda oldugunu tahmin ediyoruz. Ilk iki fotograftaki kaplus biblosu, Melek icin mekanindaki heykelcik sayilabilir :))
Elestirilerinizi, yorumlarinizi merakla takip ediyorum arkadaslar, tekrar tesekkurler :)
Slm pınar çok güzel bir akvaryumun var tebrik ederim yaklaşık ne kadar para harcadın akvaryumun herşeyine bana bi cevap yazar mısın? olmazsa bende senin gibi yaparım İi günler
Cok tesekkur ederim Ballazzar, foruma da hosgeldin ayrica :) Yukarda bahsettigim akvaryum ve dolap fiyatinin yani sira bir 100-120 ytl kadar da yeni filtre ve isitici masrafi oldu. Diger malzemelerin cogu eski akvaryumdan kalmisti, total bir fiyat soyleyemiyorum bu yuzden. Umarim yardimi olmustur, kolay gelsin..
Güzel olmuş eline sağlık. Sağlıklı büyür inşallah kaplumbağan. Kablolar kötü görünüyor sade bir arka fon iyi olur. Plastik sarmaşıklar da bana karışık bi görüntü oluşturur gibi geldi ama deneyebilirsin biz de görmüş oluruz :) UVB konusunda frozene katılıyorum bu şekilde işlevselsiz olmuş kuru bölgeye takabilirsen iyi olur nasıl yaparsın bilmiyorum :) Yan cama iyice yaklaştırısan daha iyi bi çözüm bulana kadar en azında kuru bölgenin bi kısmına etki eder.
Tavsiyelerin ve guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim hulya999, yazdiklarini mutlaka goz onunda bulunduracagim, buralarda oldugunu bilmek cok guzel :)