Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Konserve mısır...

Arkadaşlar acaba kaplumbağalara konserve mısır vermekte bir zarar varmıdır.Hani lifli yiyecek olarak bizim için yararlı.Fakat kaplumbağalara bir zararı dokunur mu?Çünkü tadi biraz şekerli gibi.Karaciğerlerinin kaldırabileceğine emin değilim.Yoksa en iyisi normal haşlanmış mısır vermek mi? Not: Haşlanmış mısırı almak yerine kendimizin haşlaması daha iyi olur.Bunun nedeni birçok arkadaşım var sokaklarda satılan haşlanmış mısırı yedikten sonra zehirlenen yada midesi bozulan.Çünkü bazı mısırcılar, mısırları su değişimi yapmadan günlerce aynı suda haşlayabiliyor.Bu kaplumbağalarımız için çok daha yıkıcı olur.

img

sleepyturtle

18 yıl 2 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Mısır hakkında şimdiye kadar olumlu yada olumsuz bir görüş okumadım. Kaplumbağa besin listelerinde önerilen yada önerilmeyen listelerde yer almıyor.
Bende bir ara kara kaplumbağama çok az haşlanmış mısır vermiştim. Sonra mısırın besin değerlerine araştırdım 100 gr da 6 mg kalsiyum ama buna karşılık 241 mg fosfor olduğunu okudum. Miktar çok az ama genede bu tavsiye edilmeyen bir kalsiyum fosfor farkı. Neredeyse 1 e 40
Kaplumbağaların kalsiyumdan daha çok fosfor alması istenmiyor. Bu kalsiyum metabolizması ile ilgili bir uyarı. Besin yolu ile alması gereken ideal kalsiyum fosfor oranı 2 kalsiyum  1 fosfor. Hatta bu oran kalsiyum adına ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. Ayrıca mısırda %76  oranında oldukça yoğun karbonhidrat var
Sonuç olarak pek doğru bir besin kaynağına benzemiyor.

Doyurmak maksadıyla ana besin olarak vermeyin ama çeşit olsun diye illa verecekseniz çok az ve seyrek olarak verin o kadarı bir zarar vermez çünkü hazır yemler ile kalsiyumu zaten veriyoruz. ve güneş ışığı ile kalsiyum metabolizmasını destekliyoruz.( ...yapıyoruz değilmi arkadaşlar ). Haşlanmış mısır verirken biraz zahmete girerek üst şeffaf sert kabuğu çıkarın. Bu sadece benim önerim o kabuğun biraz sert ve sindirilmesi güç olduğunu düşünüyorum. Elinizle sıkarsanız içi hemen çıkıyor zaten.
Konservesini zaten tavsiye etmem içlerine koruyucu olarak E başlıklı maddeler koyuyorlar onların pek çoğu zararlı madde aslında
Benim kişisel görüşüm besin olarak önermiyorum.

img

frozen

19 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Teşekkür ederim frozen.

img

sleepyturtle

18 yıl 2 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya vala ben veriyorum arada sırada evde haşladıkça.. gayet severek yiyolar.ten 6-7 tane veriyorum 2 si paylaşıo onları.öyle bir öğün olarak ddeğil..arada bir ağız tadı değişsin diye denemek isterseniz zarar görmeyeceğini düşünüyorum hayvanların..

img

catzillaa

19 yıl 1 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

valla o zaman bende veriyim zararı yoksa bu konuyu açman iyi olmuş sağol

img

deliler

18 yıl 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ