Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kaplumbagamin istahi kayboldu
merhaba benim kaplumbagam yaklasik 3 gundur hic yem yemiyor ve genellikle uyuyor fakat bundan önceleri en istahli ve saglikli gorunen kaplumbagamdi. hatta digerlerinin yemlerini bile o yemeye calisiyordu. yem olarak sera raffy p, mineral, jbl, markasini hatirlayamadigim karides ve vitamin yemlerini kullaniyorum ve hepsi taze akvaryumda besliyorum. su sicakligi yaklasik 23 derece teraryumun yeteri derecede kuru alan var. hergün guneslendiriyorum. ayrica birkac gun once (yemlerin yiyordu o zamnlar) bir kablumbagayla ciftlesme gosterisi yapiyordu. sorun ne olabilir lutfen yardimci olun
Su sıcaklığı çok az 28 dereceye çıkarın kuru bölgede ısınma lambası olsun. Geceleri serinlemeye başladı belkide bünyesi yavaşlamaya kış uykusu pozisyonu almaya başlamış olabilir.Tabi inşallah hasta değildir. Diğerlerinde bir değişiklik bir yavaşlama olmadımı?
ısıtıcı almayı dusunuyorum zaten simdilik arada bir sıcak su takviyesi yapiyorum.5 tane kaplumbagamdan 1 tanesi sadece karides yemeye basladi eskiden tum yemleri yerdi. 1taneside bu anlattıgım hic yem yemiyor. onun disinda digerlerinde bir yavaslama yok. dediklerinizi ben de yapicam en yakin zamanda. Bunlari yaparsam kis uykusuna yatmaktan vazgecebilir mi? ayrica gecen sene de ne isitici ne de isitici lambam yoktu ama yavaslama yoktu
berkayyezer; sonuçta onların kış uykusuna yatmalarının sebebi havaların soğumasından kaynaklanıyor yani geçen seneki sıcaklıkla bu seneki sıcaklık bir olmayabilir. hayvanlar için su ısısı çok mühim ve farkedilir derecede önemli bir konu bu yüzden su ısısını en az 28`e kadar çıkartmanız çok önemli bu konuda arada bir sıcak su takviyesi yapmanız pek işe yaramayacaktır. zira su ısısı çok değil 5 dk içinde eski haline dönecektir ve bunu yaparken hayvanları haşlama tehlikeniz var o nedenle en kısa zamanda bir ısıtıcı almanızı tavsiye ederim. ısıtıcı almadan önce; onurun bu yazısı size yardımcı olacaktır. http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=10430