Muhabbet Kuşları
ACİL KARDEŞŞ.....kusura bakma yazacak yer bulamadım sana yazıyorum. yardımcı olabilieceğini düşünüyorum da. bnm muhabbet kuşum var 3 haftadır çok kötü bhasta ve ishal şuanda. artı gözlerinden de sürekli yapışkan şekilde damlalar geliyor ve tüyleri yapış yapış oluyor. parmağımla kaşımaya çalışıyom ve sürekki kaşınmak istiyor gibi. şimdi de bi gözü iyice kapandı. gözünün içi yaş gibi sulu. vitamin ishal ilacı falkan aldım ama fayda etmedi. ne yapmam gerekiyor ölcek lütfen yardım et...
Merhaba, acil bir konuda bilginize ihtiyacim var.
Daha onceden bir muhabbet kusum vardi, surekli takla atiyor ve yemligin ayak kismindan gecmeye calisip kendine de zarar veriyordu. Disari cikmak icin yaptigini anlayinca cikartmaya baslamistik. Aldiktanbir ay sonra bir ayaginin ustune basamaz olmustu. Veterinere goturduk, zayif kalmis diyerek vitamin verdi. Ertesi gun 2. Ayagida tutmadi, sonraki gun ise elimde severken gozlerini yumdu ve bir daha acmadi.
Aradan biraz zaman gecti ve yeni bir muhabbet kusu aldik. Kafesini dezenfekte etmistik ve yeni kusu temiz kafese koyduk. Oda ayni hareketleri yapiyor ve disari cikana kadar kendini yirtiyordu. Avizelerde dolasmayi cok seviyor ama parmagimizi uzatinca bir adim atip parmagimiza geliyor. Simdi onunda bir ayagi zayifladi ve ustune tam basamiyor, diger ayagina yukleniyor. Diger ayagida zayiflarsa onceki kus gibi sanirim buda olecek. Kuruluk hastaligi olmasindan suphelendik ama ayaginin ustune basamamasi disinda bir belirti yok.
Bu kusunda olmesini istemiyoruz. Sorun ve cozumu nedir?
Acil yardim lutfen..
Benim Muhabbetim yani TİTİNİ 6 yaşında Mavi renkli bir Erkek jumbo. Son derece akıllı karakterli ve konuşkan bir kuş. Bana çok düşkün. Bir şey söylediğimde hemen tepki gösteriyor. 30 kelime konuşuyor. O evin bir bireyi sanki. Hafta sonları gittiğim her yere onuda götürüyorum. Kafesi bağaja koyup TİTİNİ'yi yanımdaki koltuğun başlığına koyuyorum. Etrafı seyrederek gider. Her öğün yemeğimde sofrada özgürce kafessiz olarak masamdadır. Ama 3 gün önce tırnağı bir yere takıldı bağırmaya başladı ben yetişene kadar kendisi kurtardı. Ama sonra o ayağını gagasıyla sürekli kaşımaya başladı. Alıp kafesine koyarken ayağının altının tam ortasının nohut gibi şiştiğini ve yarıldığını gördüm. Hemen veterinere götürdüm gidene dek morardı ayağının altındaki şişlik. Veteriner ayağında kırık yok dedi. Ağızdan antibiyotik verdi ayağına mavi renkli bir sprey sıktı sanki o an acısı dindi. Suyunada bebe aspirinin 4'te birini ezip koyun dedi. Yine ayağınada bepanthen merheme yine bebe aspirini 4'te birini ezip karıştırıp günlük sürüyoruz. 3 gün oldu düzelme yok. Tüneğinde duramadığı için kafesin altına bez serdim orada duruyor. Ama yukarı çıkmak istiyor çok huzursuz. Yem yemesi normal. İlaç saatinden konra çok moral bozuk oluyor. Sonra sonra barışıyor benimli birazda olsa söylediklerime karşı tepki sesler çıkarıyor. İnanılmaz üzgünüm. 3 gündür gecem gündüzüme karıştı. Benimde moralim sıfır. çok endişeliyim. Lütfen bana bir cevap yazın. Teselliye ihtiyacım var. İnanın içim daralıyor ona bir şey olacak diye.
iyi günler.kuşumun gagasında bilmediğim şeyler ortaya çıkıyor resmi bu 🔒 Üyelere Özel bilgi verirseniz sevinirim
ACİL LÜTFEN 🔒 Üyelere Özel resmi bu kuşumun gagasında bilmediğim şeyler çıkıyor nedir nedeni yada çözümü bu bi hastalık mı bilmiyorum
Kuşumun sol kanatı aşağıda elime aldıgım zaman canı cok acıyor ne yapmam gerekiyor bide cok kaşınıyor