Muhabbet Kuşları

bilgilerinize ihtiyacım var...
merhaba arkadaşlar. benim geçen yıl bir kuşum vardı..dişiydi 4 yaşındaydı ölüm nedeni ise yumurtlayamaması.. yumurtası içinde kırılmış ve bir türlü çıkarıamadı.. çok uğraştı veteriner ve kuşçu ama olmadı... böyle bir durumda ne yapılmalı?? bir çaresi var mıdır?? yoksa ölüm müdür tek çaresi :((( aslında hata bendeydi kuş kumu kullanmadım hiç. kuşçu eğer kuş kumu kullansaydım sonucun böyle olmayacağını söylemişti. şuan altı aylık bi yavrum var kumu eksik etmiyom.. peki dediğim gibi böyle bir durumda neler yapılabilir. hanı dediğim gibi şuan böyle bir durum yok ama bakarsınız bir arkadaşımızın başına böyle bişiy gelebilir ki allah göstermesin 1,5 ay boyunca ben de o kuşla ızdırap çektim ağladım :((( bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.. şimdiden teşekkürler ;)

gerçekten çok üzüldün..... ama dediğine göre yumurta tıkanması yaşamaşın sanmıyorum ki yumurta içeride kırılsın çıkmasın böyle bişey olamaz sanırım dediğim gibi kuşun yumurta tıkanması olmuş yani ilk yumurtayı çıkartamayınca ardından diğer yumurtalarda sıkıştırmış hal böyle oluncada kötü sonuçlar ortaya çıkmış gibi...... böyle bi sorunla karşılaşınca ilk olarak biraz yağ sürmeyi dene ama faydasını göremezsen artık bunu tecrübeli ellere bırakman gerek bu konu seni aşar diye düşünüyorum..... bu üzücü olaylar genelde çok genç eşe atılan kuşlarda oluyor..... bir kere oldu diyede her zaman olacak diye bişi yok bence artık kormanada gerek yok... bide bu kum olayını hala çözmüş değilim açıkcası?

böyle durumlarda kusumusun altına fi bölgesine zeytin yağla yağlanır bi kac damlada icirilir sonra bi kac gün sonra sıcak can yakmıcak kadar sıcak tabi bi bezle kur uğkulanır kusun yumurlayan bölsi buhara tutularak kaslarının gevsemesi sağlanır...

kuşumun eşi yoktu. eşsizdi. yumurtalar da dolayısıyla boştu... dediklerinizi yaptık hatta ben dayanamadım son bir ayı kuşçuya verdim. o ilgilendi düzenli olarak gidip ilgileniyordum... ama yine kurtaramadık...

Yanıtlamak için giriş yapın