Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Mel & Richard
Arkadaslar, iste sizlere kendilerinden ve yapmaya calistigim terraiumlarindan bahsettigim Mel & Richard...
Çok sağlıklı gözüküyorlar onlara da maşallah diyelim. Yeni akvaryumda hayırlı olsun.
2 ci resimde sağdaki bize doğru dönük olan Mel diğer yan duranda Richard olmalı bunlar kaçar cm.
öncelikle frozen`in dediği gibi ikisinede maşallah :) çok güzeller dikkatimi çeken bir nokta var acaba akvaryumunuzda kullandığınız mandallı ısıtıcı lambayı nereden tedarik ettiniz acaba ?
Sevgili Frozen ve LearnedRains, yorumlariniz icin tesekkurler. Frozen, isim konusunda yanildin, ikinci resimde, sagda olan Richard, solda olan Mel. Evet, kaplumbagalarima ilk geldiklerinde (henuz elli yeni kurus buyuklugunde iken:), henuz cinsiyetleri belli degilken isim vermenin cilesini simdi cekiyorum. Yillar gecince, Richard in disi, Mel`in erkek oldugunu farkettim, ama dedigim gibi biraz gec olsa da isimlerini degistirmedim, orijinaline sagdik kaldim :) LearnedRains, akvaryumda, fotografta sag tarafta yer alan lambayi Izmir/Bornova IKEA`dan, sol taraftaki, isitma lambasi olarak kullandigim lambayi da Izmir/Karsiyaka Carrefouré-Praktiker`den aldim. Saygilarimla
Evet evet, gercekten masallah seamansoul, ne guzel buyutmussun minikleri, uzun omurler dilerim. Ikinici fotograf cinsiyet icin yol gosteren yazilara ogretici resim olur resmen :) Nasil, anlasabiliyorlar mi, sorun oluyor mu ayni akvaryumda bir disi bir erkek?
Tekrar selamlar, Oncelikle, bir onceki cevabimda bir konuyu belirtmeyi unutmusum (Frozen`in sordugu sorunun bir parcasi). Mel (Erkek) 17 cm, Richard ise 20 cm. Pinar1112, yorumlarin icin tesekkur ederim. Mel ve Richard birbirleriyle gayet iyi anlasiyor, simdilik (dort yildir) herhangi bir problem yok :) Sevgiler
seamansoul ikiside çok uzun yıllar seninle olurlar inşallah... akvaryum gerçekten güzel olmuş.. gerçi ben bursadayım ama yaklaşık olarak o ebatlarda(tam ebatlarınıda yazarsan sevinirim) bir akvaryum kaça mal oldu öğrenebilirmiyim... birde kuru bölge için yaptığın o alanı bir şeyle çevirdinmi, bana çok mantıklı geldi... benim kayalar zaten küçük olan akvaryumun 1/3 ünü kaplıyor, ısıtıcı ve filtre birde süs bitkisi ekleyince kapluşlara yer kalmıyor... bende de 1 erkek ve bir dişi 12cm kabuk uzunluklu iki canavar var, onlar her ne kadar rahat görünselerde ben akvaryumun küçük geldiğini düşünüyorum...