Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
arkadaslar lütfenn yardım edinnn su kaplumbağası hakkıında
2 gün önce su kaplumbağası aldım ama dün ve bugün yemlerini yemiyolar ne yaparsam yapıımmm lütfen bilen biri yardım edebilirmi nasıl besleyebilirimm ???
Öncelikle merhaba; frozen ve pınar gibi bu konuda daha bilgili arkadaşlar bu konuya zaten göz atacaklardır ancak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım. öncelikle hayvanlarınızın yaşları kaç henüz küçük ve bebeklermi yoksa büyük kaplumbağalarmı ? hayvanlara nasıl bir ortamda bakıyorsunuz. ? - akvaryum boyutları - filtreniz var mı? - ısıtıcınız var mı? - hayvanları güneşlendiriyor musunuz ? hayvanlarda aldığınızdan beri herhangi bir hareketsizlik yada halsizlik belirtisi var mı? zira hayvanda bir hastalık belirtisi yoktur ancak size alışık olmadığı için ürküp yem yemek istemiyordur elinizden mesela... hayvanlarınız elinizden mi yem yemiyor yoksa yemi koyup hayvanları rahat bırakıp uzaklaştığınızdada yeme dokunmuyorlarmı ? yem olarak ne kullanıyorsunuz ? ve daha farklı bir besin vermeyi denediniz mi ? bu sorulara kendinizce yanıtlamanız azda olsa problemi anlamanıza yardımcı olabilir. ardından daha fazla yardım için frozen, pınar, momo gibi arkadaşlar zaten ilgilenecektir bu konuyla... umarım hayvanlarınızda herhangi bir hastalık yoktur. alışma problemidir. iyi günler iyi çalışmalar.
Learnedrains mukemmel sekilde yol gostermis, yazdigi gibi minikler ilk geldiklerinde yemek yemezler ve cok urkektirler. Eger ona uygun kosullari sagliyorsaniz (akvaryum, isitici, filtre, kuru bolge, guneslendirme) su an icin endiselenmeyin, kimi zaman yemek yemeleri 1 ayi bile buluyormus. Yemini suya birakabilirsiniz, siz yokken yiyebilir bu sekilde. Ayrica bir kez daha Learnedrains`in belirttigi noktalar ustunde tek tek durmanizi tavsiye ederim. `Daha bilgili arkadaslar` sozu beni cok simartti bu arada :)
estafurullah sizler forumun demirbaşı sayılırsınız :) belirtmeyi unuttuğum bir şey daha hayvanlarınızı petshop`dan falan aldıysanız zira hasta olma riskleri var tahmin edersinizki petshop`ta pekte sağlıklı koşullar altında bakılmıyor bu hayvanlara o nedenle hayvanlarınızı dediğimiz gibi petshop`tan aldıysanız bir veterinere (her vet. değil tabiki kaplumbağalardan anlayan bir vet. olmasına dikkat edin zira ben ilk hayvanım fatoşu kaplumbağalar hakkında bilgisiz ve ilgisiz bir vet. arkadaşım yüzünden kaybettim.) genel sağlık testinden geçirtebilirsiniz...