Muhabbet Kuşları

ciftlesmeyle ilgili yardim lütfen
mera hepsievcil sakinleri ben dişi kusumun yanina dün bi erkek aldimdişi kusum 8 aylk erkek 2 yasinda.2 günlük gözlemlerim şöyle : erkek kus cok cekingen davranio dişi ise sürekli erkege iş atio ama erkek cok ta fazla yanasmio tünegine almmio bazen dişiyi kızıo :) ama dişi ısrarla ilgilenio :) ve diger bi sorunum erkek kus alişamadigindanmidir nedir n yem yiyo n su icio :( tavsiyelerinize siddetle ihtiyacim var.mesela yem olarak n vermeliyim yuvayı n zamn takmaliyim ve aklima gelmeyen daha bi sürü sey...

bu kadar yanlısı birarada yaparsan kusların tabiki es almazlar. öncelikle disi kusun erkegini kendisi secmeliydi. ikincisi arada barizyas farkı olmamalıydı. ücüncüsü hemen löp diye bir araya koymamalıydın. tüm bunlara ragmen söölediklerimi sırasıyla uygularsan ve kuslarında da bir problem yoksa yavru almaman icin hiç bir neden yok. erkek kusun ile disi kusunu ayrı kafeslere koy. disi kusun yabancı kafeste kalsın erkek kusunu asıl kafese yani yavru almayı düsündügün kafese koy. birbirlerini görebilecekleri yakın bir yere koy. hem erkek bir süre kafesi tanıyıp benimsesin-sahiplensin, yemligi sulugu ögrensin, hem de disi ile erkek birbirlerine ulasamadıkları icin kızıssınlar. daha sonra uygun zaman gelince disiyi erkegin kafesine koyup hareketleri gözlemle. kur yapmaya basladıkları anda yuvalıgı takabilirsin. tüm bunlar gerceklesince bize tekrar haber ver daha zor olan bölüm icin bildiklerimizi buraya yazalım ok? (BU ARADA TÜM ARKADASLARA SESLENİYORUM YÖNTEMİM HAKKINDA NE DÜSÜNÜYORSUNUZ, NASIL BULDUNUZ?)

arkadaşım biraz sabırlı olmalısın ilk önce sen istiyosunki atar atmaz yanına eş olsun tabiki yadırgıycak durgunlaşcak bunlar normal kuş sağlıklı olduktan sonra sen 24 saat izleyemessin kesin yem yiyor suda içiyordur kafanı takma bi 10 gün bekle sonra yavaş yavaş belli eder kendisi alışır zamanla eş olur bu seferde susturamassın:)

gokhankuscu84 dediklerini aynen uygulycam.heemn ayiriyorum kafeslerini dişi cok kur yapio su an ama erkek yapmio.kafesler kac gün ayri kalsin?bu arada cevabin icin cok tesekkür ederim

tamam ozzo :) ben zaten sabırlıyım bunlari yazmamın tek amaci yanliş bi sey yapmamakdi.en azindan dogrulari yapmak istedim ve gözlemleri yazdim bu arada erkek yem yiyomus evet gördüm sonunda kafeslerinide ayırdm simdi zaten anca birbirlerine bakiolar :)

erkek kusun kafesini ne zaman benimserse, sahiplenirse ve disi kusuna ulasmak icin bağırıp cağırmaya, kafesin tellerini kemirmeye baslarsa o zaman aynı kafese alırsın ok?

tamam gökhan abi saolasn :)

Yanıtlamak için giriş yapın