Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Terrarium Masasi

Merhabalar, Oldu olacak, su eksik, bu fazla derken sonunda 100x50x40 ebatlarinda bir cam terrarium yapmayi basardim. Fotografini en yakin zamanda ekleyecegim. Basarili bir calisma oldu. Isitici lambalari, yuzebilecekleri genis alan, uzerine cikip kuruyabilecekleri kum, tas ve bamboo dan olusan guzel bir adacik, yirmi alti dereceye sabitlenmis temiz su, ve akliniza gelebilecek her sey... Ancak, bu terrarium, demir ayakli, yine demir ve ahşaptan oluşan bir yuzeye sahip, aslinda bahce masasi olarak tasarlanmis olan bir masanin uzerinde duruyor. Bu masanin her iki tarafindan, ikiser ayak iniyor, ortasi ise bos. Dort adet demir ayak tutuyor tum agirligi. Bir de tabiki, ortada, bu demirleri birbirine baglayan ince, burgulu demir parcalar da var. Bu konularda biraz cahilim, ve boyle bir masanin bu buyuklukteki bir terrariumu tasiyip tasimayacagindan supheliyim (Terrariumun tamami su degil, ama nereden baksaniz,150 kg su, 20-30 kg terrarium cami, ve yine o kadar, kaya ve cakillardan olusturdugum adacik var). Bir kac saattir terrariumum uzerinde duruyor, ama bu gece dahi rahat uyuyamayacagim sanirim. Dusuncelerinizi paylasirsaniz, sevinirim. Sevgilerimle...

img

seamansoul

20 yıl 10 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba seamansoul, Oncelikle yeni terrariumunuz hayirli olsun, minikler gule gule kullansin :) Fotograflari heyecanla bekliyoruz.. Biz de bu ay akvaryumumuzu degistirecegiz, kaplusumuzdan once hic akvaryumum olmadigi icin buyuk bir akvaryuma gecmeden once epey bir arastirma yapmistim. Sizin ki gibi bir akvaryum icin kesinlikle iyi bir denge tutturmak gerekiyormus, strafor ile alttan destekleyerek akvaryumu akvaryum icin duzenlenmis bir dolap uzerine kurmak gerekliymis. Epey ince detaylari olan bir is, ozellikle de yuku cok olan bir kaplumbaga akvaryumu icin alttan orantili olarak desteklemek cok onemli okudugum kadariyla, yoksa catlamalar kacinilmaz. Akvaryum forumlarinda sanirim sorulariniza daha iyi cevaplar bulabilirsiniz, bu sitede ya da Istanbul Akvaryum Kulubu`nde cok yardimci olacak akvarist arkadaslarla iletisim kurabilirsiniz. Gelismeleri bizimle paylasmayi da ihmal etmeyin :) Acikcasi hem tecrubesizligimi hem de tasinma problemini dusunerek biraz gozum korktu ve simdilik 80x35x55 cm.lik iki katli bir Mas akvaryum ve dolap alip Istanbul`dan ayrilmadan onceki 1,5 seneyi bu akvaryumla gecirmemizi planladim. Haftaya umarim ben de yeni akvaryum fotograflarimizi sizlerle paylasabilirim :) Kolay gelsin..

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili seamansoul öncelikle teprik ederim.kapluşlarınız için en iyi ayrıntıyı düşünmüşsünüz:)am şu dikkatimi çekti su sıcaklığı 26 değil.28 olması lazım aksi taktirde kapluşlarınızın hareketlerinde azalma olabilir tabi kapluşunuz kırmızı yanak değil ise bunun pek önemi yok...neyse tebrikler:)

Ilgin icin tesekkurler Pinar, Denge, mutlaka bir akvaryum/terrarium icin cok onemli. Ben de iyi bir denge olusturduguma inaniyorum. Ancak, bnm sormak istedigim terrarium masasi ile ilgili bir sorunun olusup olusmayacagiydi tam olarak. Yani, bir masa ne zaman coker, kirilir, vs ? Her masa icin farkli bir agirlikta olusacagi kesin... Ama bunu anlamanin (onunuzdeki bir masanin max kac kg tasiyabilecegi) bir yolu var midir ? Sizin dediginiz gibi, "akvaryum icin dizayn edilmis bir dolap" in, herhangi, (mesela benimki gibi demir, ve saglam gozuken) bir masadan farki nedir ? Simdiden tesekkurler...

img

seamansoul

ÖZEL MESAJ

orda litre birimini kg olarak belirtmişsiniz sıvı ölçğlerine litre birimi verilir katı addelere kilo birimi denizlüten doru telaffuz ediniz

Sevgili cluster8, m = d x v formulunu biliyor musunuz bilemiyorum ... Kutle = yogunluk x hacim . Suyun kutlesi = tasidigi kabin hacmi x suyun yogunlugu ... Tatli suyun yogunlugu 1kg/lt old. gore, akvaryumumdaki suyun agirligi, evet, kilogram cinsinden 150 kilogramdir (1 x 150), formuldeki 1 (bir), az once belirttigim tatli suyun yogunlugunu, 150 de, akvaryumumun su kapasitesini (litre cinsinden, formulde v olarak tabir edilen) gostermektedir. Bir sey soylemeden once bilmek, emin degilsek de konusmamak, konusmadan once arastirmak gerekir...

img

seamansoul

ÖZEL MESAJ