Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kapolumbağa
arkadaşlar benim 2 metrelik akvaryum u var bunun yanı sıra 250 w uvb lamba, iç ve dış termomere, atman dış filtre, 300 w ısıtıcı,kuru bölgesi var. vede 2 tane kaplumbağa besliyorum 5cm boyunda onlarında kuru yemleri,sebzeli yem,karides,çubuk yem,ara sıra doğal yeşillik veriyorum.... ve hergün ilgileniyorum vede iri çakılar var yutmıyacakları boyda ......akvaryumum ve malzemeerim bunlar paylaşmak için anlattım
Hicbir ayrintiyi atlamadan muthis bir ortam yaratmissiniz miniklere, tebrik ederim :) Akvaryumunuzun resimlerini de gormek cok hos olurdu..
Tebrik ederim cluster8, Cok basarili, ornek teşkil edebilecek bir terrarium hazirlamissiniz...
vay beee:o...Gerçekten mükemmel...
Çok iyiymiş tebrikler. Tek kişilik yatak kadar. Kuru bölgenin yanında geniş bir sığ bölge de istiyorlar sanırım. Benim pek yerim yok yapamıyorum. Çakıllarla yapabilirsin belki. Karşılaştırma olması açısından benim düzeneğim: Büyükçe bir çamaşır leğeni, 100W ısıtıcı, iç filtre, kayalar, bol bol güneş :) Bir de benimkiler yemek konusunda seçici. Sarı sera yiyorlar genelde. Hani şu pahalı karideslerden :)
teşekkürler arkadaşlar bir canlının sorumluluğunu aLıyorsak bunları yapmak görevimiz .bunlar yapılması gerekenler.....mesela bazı arkadaşlara sesleniyorum benım kadar teferruat yapmayın gözünüz korktuysa ama şunları ihmal etmeyin ....en azından başlangıç için 60-70 cm veya yeriniz ve durumunz düzgünse en az 1metrelik teraryum alın,ve o akvaryumu rahat ısıtabilcek bir ıstıcı alın,termometre alın zaten çok ucuz(cok faydalı),dış filtreler pahalı diye zorluk çekerseniz akvaryumunuzun boyutlarına göre kaliteli içfiltre alabilirsiniz(ucuza satılıyor),uvb lamba alamıyorsanız -eviniz güneş görüyorsa yazın günşe çıkartabilirsiniz kışın ise etrafa ısı veren (ucuz) lambalardan alabilirsiniz ama güneş görmüyorsa uvb amba mutlaka şart fiyatları 30 dan başlıyor,tabi mutlaka kuru bölge(deniz kenarından toplanığınız taşları iyi dezefekte edereniz kullanabilirsiniz) gayet hoş durur vede kaplumbağanıza zengin yem çeşitleri sağlayın vede arada sırada taze yeşillik vermeyi aksatmayın ....arkadaşlar bunlar şart eğer bu koşullaı sağlayamıyorsanı veya uğraşmayı göze alamıyorsanız ............................................................ ............................................................ LÜTFEN KAPLUMBAĞA BESLEMEYİN!!!!
Tebrik ediyorum cluster8.Senin söylediğin gibi bende hep bunu söylemişimdir; onların mesuliyetini alıyorsak, onların ihtiyaçlarına karşılık vermek zorundayız. Bende şuan 2 kırmızı yanak var.9 cm kadarlar.Onlar için 75 cm`lik bir akvaryum yaptırdım.Rahatça yüzebiliyorlar.Kuru alan için bir kaya kullanıyorum ortada.Taban malzemesi olarak denizden toplayıp dezenfekte ettiğim taşları kullanıyorum.Yutmayacakları kadar.Temizliği biraz zor ama hem daha güzel, hem daha doğal gözüküyor.Güneşlendirmeye imkanım yok.O yüzden UVA-UVB florasan kullanıyorum.50W`lık bir ısıtıcım var.Biraz ayarsız ama düzenli olarak derecelerden kontrol ettiğim için sorun olmuyor.Dış filtrem yok.Henüz pek ihtiyaç da yok.15W`lık bir iç filtre ile işimi görüyor.Zaten haftada 1 genel temizlik yapıyorum Onlar için elimden geleni yapıyorum çünkü onlara sahip olmayı ve onlara bakmayı cidden çok istedim.O zaman bu işi profesyönelce yapmalı.
bende 80 cm genişliğinde var akvaryum.17 şer cm den 2 tane kaplumbağa var.2005-2006 doğumlu artık yetmiyor akvaryum hissediyorum.karınları tokda olsa manyak gibi çırpınıyolar suda.sıkıntıdan kayaları koparıp yemeye başladılar.çenesinin altı ve parmak araları kızarmış kimi yerler kanamış(kayalara sürtüyorlar sanırım)bunları görünce mahvoldum içim cız etti.en kıza zamanda derin olan bi akvaryum bulmaya çalışcam.bide dış filitre..evleninceye kadar idare ederim diodum ev çok küçük kendi evime geniş ve derin bi akvaryum yaptırıcam diyodum.hatta banyo 2 tane olursa banyo küvetini onlara tahsis etmeyi planlıyodum.ama bunlar çok erken büyüdü ve bakıyorum mutsuz olmaya başladılar.akvaryuma en ufak bi taş koyamıyorum yer azalıyor suya atladıklarında karınlarını vuruyolar.şuan akvaryumda sadece kenar kayası var..daha büyük bir akvaryumu nasıl temizlerim nasıl taşırım die endişeleniodum.ama artık kendimi buna zorunlu hissediyorum.geniş olmasada derin bir akvaryum almak zorundayım.. aslında varya yeni kaplumbağa alanlara bizimkileri geçici olarak vermek lazım görsünler büyüyünce ne kadar zahmetli oluyor..kedi alsam daha az zahmetli ve masraflı olurdu.en kalitali yemle besliyorum.seranın raffy p sini ayda 4 kutu bitiriyolar.80 ytl ödüyodum.allahtan büyük boyu varmış onu buldum yarı yarıya düştü masraf.ben bayram tatilinde bir arkadaşıma vereceğim geçici olarak.1-2 hafta orda kalacak.hayvanlar tedirgin olursa geri getireceğim.benimde tatil yapmam lazım.çocuk bakmak kadar sorumluluk istiyor.kafam rahat olmalı biraz:)