Muhabbet Kuşları

imdaaatt mubişim bana saldırıyor
merhaba arkadaşlar .. malesef benim bu veletin derdi bitmiyor.. iki gündür bana eskisi gibi gelmiyor.. geldiği zaman da gözüm yanağım hiç farketmiyor dalıyor.. başlıyor ısırmaya.. çok sinirli bir şekilde. az kaldı gözümü çıkaracaktı... onunla çok ilgileniyorum fakat son iki haftadır fazla çıkaramıyorum onu kafesinden o yüzden yapıyor olabilir mi?? ısırmaması için gagasına vuruyorum.. bu doğru mu yanlış mı?? çok hırcın sanırım fazla çıkarmamdan dolayı.. bu sadece benim tahminim...

ilgisizlikten dolayı hırcınlasmıs gibi görünüyor lütfen ilgini eksik etme ve gagasına vurarak cezalandırma

bencede ilgisizlikten onunla daha çok vakit geçirmelisin yavaş yavaş hırçınlığı geçer bence

Evet Gagasına vurma ozaman dahada hırçınlaşıyorlar... O yüzden olmalı...

eğer kafeste ayna kullanıyorsan hırçınlaşmış olabilir aynanın zararı: Muhabbet kuşları aynayı başka kuş zannederek onunla konuşmaya başlar ama kuş aynadaki yansıması olduğundan ses çıkarmamaktadır bu yüzden kuşunuz strese girip hırçınlaşabilir yada durgunlaşabilir bu yüzden ayna kullanıyorsanız aynayı çıkartıp ona bir eş almalısınız.

valla bizimkini kafese koyunca çok sinirleniyor çıkartınca sakinleşiyo kafesi sevmiyor olabilir

verdiğiniz bilgilerden ötürü teşekkürler ;) şuan hala aynı davranışları sergiliyor. fakat şöyle birşey ilgimi çekti geçen yine yanıma geldi ben onunla konuşurken böyle yapıyor... sustuğumda o da duruyor. tekrar konuşmaya başlıyorum yine ısırmaya uğraşıyor o da... hanı tamam çok acıtmıyor ama ilk dediğim gibi az kaldı gözümü gagalayacaktı :( kafesine kesinlikle ayna koymuyorum... oda da da ayna yok.. ama dediğim gibi iki hafta kadar misafirimiz vardı evde onunla ilgilendim ama yeterince odaya uçması için bırakamadım.. ondan da olabilir...

Yanıtlamak için giriş yapın