BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARA!`!!!!Bugün yeni muhabbet kuşu yavrum oldu
merhabalar bugün yeni yumurtadan muhabbet kuşu yavrusu çıktı sadece annesi yem mi yiyecek yoksa ilave birşeyler yapmalımıyım? 4 tane daha yumurta var zandedersem bunlar iki gün arayla çıkacak yavruluğa sığarlarmı bunlar yavruluğu çevirsem geniş tarafı alta gelse nasıl olur? NELER YAPMAM LAZIM bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım bekliyorum
kusun yem ile bu kadar yavruyu besleyemeyecektir mama ilavesi yapman gerikiyor. ya hazır al ya da evde kendin hazırla. aman yuvayı cevireyim deme kusun ürkerse yumurtaya yavruya bakmaz yuvalığınboyutlarını yazarsan veya foto eklersen sığıp sığmayacağını söyleriz yavruların hayırlı olsun
yuvalığın bayutları 17 cm boyu 10 cm eni var
mama ilavesi olarak evde nasıl hazırlamalıyım ne yapmam gerekiyor? burası küçük bir ilçe olduğu için hazır mamalar satılmıyor.
mama ilavesi olarak haşlanmış yumurtaya irmik karıştırıp verebilirsin çok güzel besler bu yöntem onları yuvayı zaten artı kistesenizde değişemessiniz değişirseniz herşe bozulur ve yatmaz üstüne yuvayı hiç ellemeyin ve çok da fazla meraklı gözlerle sık sık yuvayı açarmayın benim tavsiyem budur..
sana önceki mesajlardan bir arkadasımızın yazdığı mesajı ileteyim:
Bak şimdi arkadaşım.
2 küp şeker büyüklüğünde tuzsuz ve yağsız beyaz peynir, yarım katı olarak haşlanmış yumurta (kabuğuyla beraber), mısır unu, 2 bebe bisküvisi ve göz kararı havuç rendesi... Bunları rondoda yada bir çatal yardımıyla sırasıyla karıştırırsan kıvamınıda aşağı yukarı tutturmuş olursun. Cıvık olmazsa iyi olur, en iyi kıvamı kendin bulacaksın eminim. Lapa gibi değilde hani pilav için derler ya tane tane diye aynen öyle olursa iyi olur ;)))
Emin ol tadınıda çom sevecekler. Bu arada bu verdiğim tarif tek öğünlüktür, verdiğin mamayı en fazla 12-15 saat sonru at ok?
mamamıyımı hergün mü yapcam yoksa belli bir zamanı varmı
mama fazla beklerse bozulur onun ıcın bıkac gunde bır yapmalısın