Muhabbet Kuşları

eş değişimi ve yumurtlama ile ilgili
merhabalar; yumurtlamak üzere iken eşi ölen dişi bir muhabbetkuşunun yanına farklı bir erkek kuş koydum. fakat dişi kuş artık yuvayada girmiyor ve halaa yumurtlamadı. ne yapacağımı bilmiyorum. kuyruğunun altı şişmiş durumda ve yumurta belli oluyor ama yumurtlamıyor. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim, ne yapmam gerekir?

eger gunu geldide kusun yumurtlamıyosa buyuk ihtimal yumurta tıkanması vardır. yapman gereken bi iki damla sıvı yag damlat arkasına yine yumurtlamazsa bi veterinere gotur tıkanan yumurta kuşunu öldürebilir. gecmis olsun

merhaba; büyük ihtimalle günü çoktan geçti. çünki yumurta çok belli oluyo ve bu durum uzun zamandır böyle. dediğin gibi bir kuşumda bu nedenle ölmüştü. bununda ölmesini istemiyorum. önerin için teşekkür ederim

öncelikle erkek vedisi kusununbirbirinden ayır. disi kusunda yumurtlama problemi olup olmadığından emin ol. eğer varsa disi kusundaki bu problemi klasik yollarla gidermeyi dene. kusun saglıgına kavustuktan sonra erkekle birlestirebilirsin

merhaba gokhankuscu84; dediklerini yapacağım fakat, klasik yol dediğin ne?

yumurtlama problemini gidermedeki klasik yol yağ ile masaj yapmaktır. önceki mesajlarımızda ayrıntılı olarak anlatmıstık.arama motorundan bulabilirsin

Önceklikle geçmiş olsun ancak benim debaşıma böyle bir olay gelmişti...muhtemelen yumurtalar tıkandı..ve bu kuşunu öldürecektir...Hiç beklemeden veterinere götür çok geç kalmadıysa hemen çıkartırlar yumurtayı, geç kalmışsa yapacak bişey yok.

Yanıtlamak için giriş yapın