Muhabbet Kuşları

acil yardım
slm arkadaşlar,muhabbet kuşumun ayaklarında ve gagasının çevresinde mantar var mantar ilacı kullanıyorum. Ayaklarındakiler azaldı ama şimdide gözünün etrafında yumruk yemiş gibi bi şişlik var, buda mantardan olurmu? Tedavi için ne yapmalıyım...

Mantar hastalığı rutubetli ortamı sever kafesin altının sık sık temizlenmemesi bayatlamış yiyecekler hatta kuş yemlerinden bile mantara enfeksiyonuna ( ASPERGLASUS , GAGA MANTARI VS ) neden olabilir insanlarda kortizon hormonu eksikliğide mantar oluşumuna etkendir.Bu yüzden mantar kremlerinde genelde kortizon hormonu vardır devamlı kullanımda kas erimesi ve şişmanlığa neden olabilir .Mantar kremlerini hasta olan kuşlarınIıza merhem olarak kullanılabilir avrupada gaga mantarına karşı borik asit pamuk yardımıyla sürülüyor ben borik asit çok zehirli olduğundan onun yerine mantar olan kuşuma tırnak mantarı cilasını kullanmıştım ayrıca OCERALİN bakteri ve mantara karşı spreyi var onuda rahatlıkla kullanmanızı tavsiye ederim çünkü mantar kreminin kuşunuzun tüyünü bozduğu gibi ishal olmasınada neden olabilir . Eğer bütçeniz buna müsaid değilse MAKİNA YAĞI yerine ince zeytin yağı sürebilir ben MAKİNA YAĞI kullanımını sakıncalı buluyorum Çünkü her nekadar deri ve cilde kullanılsada kuşun az da olsa deri ve ağız yoluyla vücuda alımı olur bu da kuşunuzun ileriye dönük (kısırlık döl verimi azlığına ) neden olabilir . özellikle aktarlarda bulunan KUDRET NARI diye satılan (insanlarda egzamaya da iyi gelir) bitki rahatlıkla kullanılabilir.Bu KUDRET NARI bir sene bakletilmiş zeytin yağında durması gerekir . ayrıca taze kudret narını kuşlarınızada verebilirsiniz..Konuyu özetleyecek olursak kuşunuzu mantar a neden olabilecek (RUTUBET ) li ortamdan uzaklaştırmak temiz yem mamalıkların ve sulukların tüneklerin sık sık temizliği ayrıca kuşunuza devamlı havuç vermeliyiz özellikle A vitamini eksikliğide mantar hastalığına neden olabiliyor suluklara koruyucu olarak çok az halk tabiriyle GÖZ TAŞI(cuso4) verilebilir. unutmayalımki kuşlarımız dengeli beslenme ve uygun ortamla sağlıklı olur.

bu sislik mantardan da olabilir, ur da olabilir baska bir rahatsızlık da olabilir en iisi bi veterinerhekime göstermek. fot ekleme imkanın varsa burdan yorum yapabiliriz

Yanıtlamak için giriş yapın