Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
acemiyim beta hakkında bilgi istiyorum
slm dün bir erkek beta aldım. fanusta besliyorum.ilk balığım.şuana kadar herhangi bir sorun yok.ancak daha önce betaya bakmış tecrubeli birinden bilgi istiyorum.suyunu hangi sıklıkla değiştiriyim,yemini ne zaman ve ne kadar veriyim falan.ama lütfen başka sitelerden kopyalama yapmayın.çünkü bu konuyla ilgili herşeyi okudum.bu arada dün aldım ama bugünden suyun yüzeyine köpük yapmaya başladı.
bende erkek beta aldım gerçekten çok seker benimki 6 aydır bende oda köpük yapıyor sanırım olgunlasıyr bi arkadasımda kalmıstım onun japonu vardı sanırım dişi idi aynı fanusa koyduk 3 gün sonra öldürdü benim balığım ama tabi savaşçı balık nede olsa
şuana kadar yem yemesinde bi problem yok ancak çok durgun aynı yerde hareketsiz saniyelerce kalıyo yanına bide çöpçü ve bitki almayı düşünüyorum çöpçü almam iyi olur mu ve bitki olarak ne alabilirim yardım ederseniz sevinirim
arkadaşım yanına hiçbişey alma. onu tek besle. bitki alıp da fanusu da daraltma. zaten betalar su oksijeninin yanı sıra havadan da oksijeni alır. o yüzden suyun oksijen yüzdesi çok fazla önemli değildir. suyunu ise 3-4 günde bir hepsini değiştirmemek şartıyla (mesela yarısını değiştir) değiştirebilirsin. ama 3-4gün geçmeden çeşitli sebeplerden dolayı suyu çok kirlendiyse de değiştir. sana önemli bi uyarı: yem olarak sakın ucuza kaçıp kalitesiz yem kullanma. en kaliteli yemi kullan. biraz pahalı olabilir ama balığının sağlığı için buna katlanmalısın. bu balıklar canlı yem ister. ama genelde kişilerin bu imkanı olmadığı için kaliteli yem kullanması şarttır. en kaliteli en besleyici yemi seç. bi önemli uyarı daha: balığının sağlığı için ona en kısa sürede bi akvaryum al. en kısa sürede dememin sebebi: fanusa alışanlar akvaryuma geçince afallıyor.
cevaplarınız için teşekkür ederim ama çoktan bir çöpçü aldım bile hiçbir sorun yok en kısa zamanda bir akvarum alıcam tekrar teşekkürler