Muhabbet Kuşları

mavişin tırnakları çıkmaz dimi!
merhaba arkadaşlar mavişim henüz 1 aylık ama tırnakları çok uzun heryere takılıyor çıkartmaya uğraşırken çok canı acıyor veterinere mi götürsem acama!beni bu konuda bilgilendirir misiniz.

eyer becerebilirsen tırnak makası ile derine inmeden uçlarını kesebilirsin çözüm bu...

neden kesmeyi denemiyorsun =S

ya kusunu dısarı cıkarmayacaksın perdeye vs yerlere tutunmayacak ya da bi vet hekime götüreceksin tırnak makası ile kestireceksin. aman kendin denemeye kalkma hiç karsılasmak istemedigin manzaralarla karsılasabilirsin

1aylık kusun tırnanı ne kesin nede kestirin bence yanlıs anlamayın ama kusunuzun tırnağı patacakk bi ordamda yasamasıda problem olabir.ya arkadaslar kuslar kendileri kendi tırnaklarını kısaltırlar tırnak makazı ile kesmeyin tavsiyem doğadaki kuslar cepinde tırnak makazı ile dolasmıyo dikkat edin kusunuz arada tırnak uclarını kemirdini görürsünüz...

haklısın ama doğalortamı ile kafes ortamı arasında dağlarkadar fark var.bunları da gözönünde bulundurmak lazım. doğal ortamda tırnaklarını kayalıklara ve ağaclara sürterek törpülüyorlar. kafesin icinde bunların hangisi mevcut? yanlıs mıyım arkadaslar?

doğada yuvalarını gagalarıyla oyuyolar yani bu kusların gagaları kuvvetli cok rahatlıkla kendi tırnaklarını temizliyolar arkadasım buna 10 yıllık tecrübemle söylüyorum ayrıca sizede saygı duyuyorum elinizden geldince herkeze yardımcı olmaya calısıyosunuz...

CEVAPLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM VETERNİNERE DE DANIŞTIM KESMEK SORUN OLUR SİZE ZAMANLA ALIŞTIKÇA SORUN KALMAZ DEDİ

gagalarının güçlü oldugu süphesiz. ama unuttugun bir nokta var. muhabbet kuslarının gagaları da asırı uzadığı zaman tırnak makası ile kesiliyor (ben hic yapmadığım halde). diyelim ki tırnaklarını gagaları ile incelttiler gagalarını ne ile inceltecekler? her halükarda doğal ortam gibisi yoktur ve söyledigim aksesuarlar kafes icine de gereklidir. ben de 10 yasımdan beri muhabbet kusu, tavsan, balık,güvercin beslemekte oldugum icin 13 yıllık tecrübemle söylüyorum (84 doğumluyum)

güzel kardesim amacım tartısmak değil ok sen kendi bildini tecrübeni bende kendi tecrübemi yazdık isteyen istedini uykular yanlız gagalarını genellikle yanlıs kesisildi icin bi cok kisi gaga yamuldu diye yazar bana göre buda yanlıstır hayırlı günler dilerim kardesim...

Yanıtlamak için giriş yapın