İngiliz Muhabbet Kuşum yeni aldım
Önelikle herkese merhabalar,
Forumda ilk postum, biraz gezindim ve zengin içerikli bir forum olduğunu gördüm, hele benim gibi yeni yetme, çaylak, acemi mi acemi bir kuş besleyicisi için ideal bir forum :)
Gelelim başlığı açma sebebime, ben yaklaşık 6 gün yada 1 hafta önce , 1 aylık bir İngiliz muhabbet Kuşu aldım. Adını bıcırık koydum, ancak forumunuzu sonradan keşfettiğim için birşeyleri yanlış yapmışım :( Mesela bana alışsın diye ilk günden beri kuşumu 30-40 dk elime alırdım :(, onu kafesinden çıkarır odama salardım, kapıyı kapatır çıkardım istediği gibi uçsun diye :(, kafese sokmak için yakalamaya çalışırdım :(, kafeste sürekli elime gelmesini istediğim için sürekli elimi sokardım kafese :(, odama bırakırdım kuşu yalnız bırakırdım ki korkmasın odama alışsın diye :(
Ama sanırım tümü yanlış hareketlermiş :( 2 gün önce forumu keşfettim ve ne yapılması gerektiğini, neleri yanlış yaptığımı anladım. Ama benim sıkıntım şu; Kuşuma yaklaşık 5-6 gündür bu şekilde davranıyordum, adını Bıcırık koydum ve hep o adla sesleniyorum, ama kuşum çok korkmuş gibi, yanına gittiğimde bana bakıyor ama kafese elimi uzatınca kaçmaya çalışıyor sürekli, bende 2 gündür belli mesafeden elimi uzatmadan onunla konuşuyorum, göğsünü okşayarak güvenini kaznamaya çalışıyorum ama kuş elimi kendisine yaklaştırtmıyor, bende korkmasın diye zorlamıyorum..
En fazla 2 günde 1 suyunu değiştiriyorum,her 2. su değiştirişimde vitamin ekliyorum suya,yemini 2 günde 1 temizliyorum, kafesi ufak, kafesini 2 günde bir temizliyorum..
Ama kuşum benden çok korkmuş gibi görünüyor :( :( Acaba bu saatten sonra kuşumun bana alışmasını sağlayabilirmiyim? Yoksa kuş ilk seferde benden korktuğu için bana yaklaşmazmı ? Yada yaklaşsa bile bana alışması çok mu uzun sürer? Alışması için neler yapmalıyım? Önerileriniz nedir?
Şimdiden herkese teşekkür ediyorum..