Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Derisi Soyuluyor ?

merhaba arkadaşlar; iki kaplumbağamdan erkek olanının (henüz 7-8 cm ve çok harketli yemek yemesinde de bir problem felanda yok) derisi soyuluyor bariz derisi dökülüyor hayvanın acıycağını düşünerek elimle koparmak istemiyorum acaba bu bir hastalığa işaretmidir yoksa büyümeye başladığından olabilir mi? zira iki side aynı akvaryumda ama dişide bişi yok erkekde dökülme var acaba hayvanım rahatsız mı? eskiden azcık azcık dökülüyordu ama şimdi daha fazlalaştı :( arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum eğer korktuğum gibi hasta ise tekrar Emel Hanım`a (Kadıköy`de kaplumbağalar hakkında gerçekten bilgili profesyönel bir veteriner) götürmeyi düşünüyorum iyi günler, iyi çalışmalar...

img

learnedrains

17 yıl 11 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşım önemli bişiy yok apluşun gayet sağlıklı deri soyulması onun büyümesüni gösterir.Sana tavsiyem kapluşunun daha hızlı gelişmesi için bol bl güneşlendir.

Çok normal bir olay tüm kaplumbağalarda deri dökülmesi olur kara kaplumbağalarında da olur. Siz kopartmayın deriler kendi dökülsün.

img

frozen

19 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Peki frozen mümkün olduğunca ellemeye gayret gösteriyorum, ancak bana biraz fazla gibi geldi kabuğundaki dökülmelere alışkınım ama derisinin dökülmesiyle ilkkez karşılaştım umarım bir problem yaşamam :) çok teşekkür ederim iyi çalışmalar...

img

learnedrains

ÖZEL MESAJ

sevgili throne; malesef hayvanımı güneşlendirebileceğim bir evde oturmuyorum ikinci kat olmasına karşın 0 güneş alıyor çünkü önüne kocaman bir bina gölgesi düşüyor... frozen`in yardımlarıyla mecidiyeköydeki "I LOVE ALL PETS" mağzasından uvb lamba satın aldım. lamvayıda küçük akvaryumu aldığım zaman verdikleri 45 cm`lik bir florasan lamba parçası var, elektirikçiye gidip uvb lambamı onun içine balast ve starter`i ile birlikte monte ettirdim. hafta sonları cumartesi pazar 1.5 - 2 saat kadar açıyorum lambayı şimdilik hallerinden memnunlar ancak çok yaramazlar :D ilgin için teşekkürler...

img

learnedrains

ÖZEL MESAJ

bnmde 2 kaplumbgm war birisinin derisi soyulmaya başladı çok korkmuştm ama forumu okuynca rahatladm.. ylnz diğerininde derisi soyulmaya başlıo eminsiniz dimi normal bişy olduuna:)

img

lolabunny

17 yıl 10 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

lolabunny öncelikle merhaba Osman`da -kendisi kaplumbağam olur :)- deri dökülmesi yaklaşık 2-3 hafta önce başladı şuan artık hiç yok yani tamamen yenilenmiş durumda önce çok korktum çünkü tüm vücudu resmen soyuluyordu elimle soymadım zira acı çekebilir gibime geldi :( daha sonra zaten kendisi sürtüne sürtüne diğeriyle -zarife :)- yemek için didişe didişe :) döküyor derisini şimdi herhangi bir sağlık problemi yok inşallah böyle devam eder sizinkiler içinde tabi :)

img

learnedrains

ÖZEL MESAJ

LearnedRains Bahsedildiği gibi deri dökülmesi, gelişimin işaretidir.Bu konuda hiç şüphen olmasın. Ben sana bu UVA-UVB lamba konusunda bi öneri sunacağım.Ben direk olarak (cam gibi bir filtreleme olmadan yani) hergün yaklaşık 8-10 saat kadar açık bırakıyorum UVA-UVB florasan lambamı.Çünkü bu ancak yeterli oluyor. Şöyle söyliyim; 8-10 saatlik süre ancak 15 dakikalık güneş altında güneşlenme etkisi yaratıyor.Eğer güneşe çıkartıp güneşlendirebiliyorsan sorun yok.Hatta o zaman bu florasanları kullanmana gerek bile yok.Ama önümüz kış ve uygun şartları bulamayabilirsin güneşlendirmek için.O zaman UVA-UVB florasanı en az 8-10 saat açık bırakman gerekir, gerekli vitamin sentezi için.

img

sleepyturtle

18 yıl 2 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ