10 yaşında muhabbet kuşum var. Bir-kaç gündür döşünün alt kısmındaki nerdeyse bütün tüylerini yoldu. Tabii neşesini kaybetti, zayıfladı ve halsiz. Dışkısında bir istikrar yok zaman zaman ishal belirtisi var. İlgili bölgeye zeytinyağı sürdüm. bit spreyi uyguladım. Yapmam gerekenler nedir? Ankara`da muhabbet kuşlarından anlayan iyi bir veteriner hekim tavsiye edebilir misiniz. Şimdiden teşekkürler..
kusun ya mevsimsel tüy degisiminden, ya kızgınlık belirtisiyle esistemesinden ya da stresten dolayı tüy döküyordur. kusununfotosunu ekleyebilirsen burdan bütün arkadaslar yorumlarını sunarlar
Cevap için teşekkür ederim. mevsimsel ve eş istemesinden kaynaklanan bir dökülme olmadığı belli. Çünkü 8,5 yıl kadar tek kaldı. Sonrasında ben bencillik yaptığımı düşünerek bir eş aldım (eş seçtirmedim, beğenmiyor) onunla ne zaman ilgilensem kıskandığını hissediyorum, belli ediyor. Geriye stres, kızgınlık, belki bilemediğim bir rahatsızlık sebebi,yet vermiş olabilir. Fotoğraf eklemeyi öğrenebilirsem çekip görüş ve düşüncelerinizi almak isterim. Selamlar