Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

üremiyorlarmı??

arkadaslar ben bi siteden okudum biri kapuşlarn doğal ortamı dışında bir yerde üremesinin imkansız olduğunu yazmış..bu doğrumu? kaplumbağası yumurtlayan falan oldumu? birde ayvaryumu doğal ortam haline getirebilmem mümkünmü??..

Benim de forumlardan takip ettigim kadariyla evde akvaryum ortaminda yumurtlama cok nadiren olsa da yavru alan yok. Hatta yabanci sitelerde okuduguma gore kaplumbagalarin ev ortamindaki akvaryumlarda birkac yumurta birakmasi strese girmis olmasi olarak yorumlaniyor. Buna karsilik genis bir bahce icinde buyuk tanklar icinde kalabalik olarak yasayan kaplumbagalarda yavru alabiliyorlarmis. Tabi o da yumurtalar icin uygun kum, nem, sicaklik ortamlari saglanirsa. Bu tip oratmalarda yasayan kaplumbagalar dogal ortamlarina cok benzer olarak istedikleri zaman bahcede dolasiyor istediklerinde dev tanklarinda yuzuyor. Bir defada cok sayida yumurta birakiyorlar. Yani dogal ortama yaklasmak dolayisiyla yavru almak ev ortaminda imkansiz gibi gorunuyor.

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Slmlar forumda okumuştum bi kaç kişi yumurtladı diyordu az bi ihtimal olsada ürüyorlar ama müsayit bi ortam lazım

Sevgili zzgi kaplumbağalar belli bir olgunluğa erdikten sonra ürerler kaç yaşında ürediklleri hakkında bir fikrim yok bunu uzman arkadaşlar bilir kaplumbağaların üremesi için pınar`ın dediği gibi kalabalık ortamda olur bu iş ;)

zzgi bn yeni geldim slm ballazarla thronenin dedikleri doğru ama gercekten onları yanlız bırakıp onlar sessiz bir ortamda durmaları lazım

img

hulk

17 yıl 9 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

aferin amca oğlu :)