Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
Kuşunuz İshalse Yapılması Gerekenler
Umarım bu yazının yeri buradır.. Kuşlarımız için bu bunaltıcı sıcaklar malesef ishale neden olabiliyor işte yapılması gerekenler: *Gündüzleri balkonda güneş almayan serin bir yere koyun.Cereyanda kalmaması da çok önemli. *Yemine 1-1.30 çay kaşığı nişasta koyun ve karıştırın. *İshal ilacı alın kuşçularda satılanlardan. *Kesinlikle vitamin VERMEYİN. *Asla ve Asla ekmek VERMEYİN. {Veteriner söyledi} *Patates haşlayıp verin çok faydası oluyor.Yemezse geceden yemliğini çıkarıp yerine patates koyun mecburen yesin. *Yumurta sarısı da önermişti kuşçular ama hiç denemedim, bilmiyorum. *Dışarı salmayın zaten halsiz iyice halsiz kalmasın. *Poposu dışkılardan kapanmışsa hemen müdahale edin çünkü daha da kötü olabilir.Çok değil ama biraz soğuk suyla pamuğu ıslatıp poposunu silin.Oradaki küçük tüyleri yeniden yapışmaması için koparabilirsiniz ben denedim canı yanmıyor. {Bunu da veteriner tavsiye etti} *Son olarak; yanında olup sevginizi gösterin bunu mutlaka hissedecektir. Aklıma bir şey gelirse yeniden yazarım.Hepinize sağlıklı günler.. :)
çok güzel bilgiler arkadaş,emeğine sağlık
yumurta sarısı faydalı mıdır?çiğ mi yoksa haşlanmış mı verilir?
yumurtayı haşladıktan sonra verirsin sevgili arkadaşım ceren_ ama sıcak olmasın
evet bende ishal olduğunda haşlanıp verilmesi gerektiğini duymuştum.Ama hiç uygulamadım