2,5 yaşındaki erkek muhabbet kuşumuz, 15 gündür çok durgun, sürekli tüylerini kabartıyor, silkeleniyor, esniyor, hareketsiz, enerjisi çok az. İnsanı bıktıracak kadar konuşur, dibimizden ayrılmazken artık sesini duyamaz olduk. Eskiden salonun bir ucundan dğer tarafına çığlıklar atarak uçarken şimdi 2 m uzağa uçtuğunda yoruluyor, nefes nefese kalıyor, kanatları düşürüyor, ve en kısa zamanda kafesine girip uyumanın yollarını arıyor.Durumuna çok üzülüyoruz. Veterinere götürdük, hasta gibi görünmüyor, biraz dinlensin bekleyip görelim dedi.Vitaform isimli ilacı suyuna katıyorum. Kafesini cereyandan koruyorum. İştahı çok az, yediklerini sindirilmemiş bir şekilde dışkılıyor. Yani yediği yemler aynen dışkıda görülüyor. Bu şekilde beslenmesi mümkün değil. Patates, ekmek yumurta, bal vs. hiçbir şey yemiyor.
Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
kusunda soguk algınlıgının en klasik belirtileri mevcut. ayrıca sindirim sorunu var. kusunu cereyandan koru, suluguna ılık su koy, vitaform a devam, yemliklerinden birisine sindirime yardımcı kus kumu koy insallah düzelir
Dedikleriniz aynen uygulayacağım, çok teşekkürler.