Yardım eder misnz lütfn :( 2 yaşındaki kuşum çok kötü ishal oldu, dışkısı nerdeyse su gibi ve koyu yeşil :( Devamlı uyukluyor ve çok az yem yiyor.. İshal olunca yapılması gereken her şeyi tecrübeli olduğum için yaptım sormak istediğim; poposu çok tahriş olmuş ishalden dolayı onu nasıl düzeltebilirim dışkısını yaparken çok zorlanıyor :( tşkler, sağlıklı günler =(
poposundaki tahrisle ilgili olarak ya sıvı yagı ya da terramycin kremi bir pamuklu beze sürererek masaj yaparak poposuna süreilirsin. sonra da ılık sulu bezle temizlersen tahris giderilmis olur
BENİM KUŞUMDA İSHAL 2 GÜNDÜR.. ÇOK HALSİZ VE SÜREKLİ UYUKLUYO.. GÖZ ÇEVRESİNDEKİ TÜYLERİ DÖKÜLDÜ BİRAZ.. VE AĞZI KÖPÜRÜYO :((( NE YAPABİLİRİM NOLUR YARDIM EDİN..
dilek; 🔒 Üyelere Özel
dilek, arama motoruna "ishal" kelimesin yazarak bu konu ile ilgili msjlara ulasabilirsin
AYRICA ELAYZAA`NIN BU MSJ I DA SENİN İSİNE YARAYACAKTIR DİE DÜSÜNÜYORUM
"Umarım bu yazının yeri buradır..
Kuşlarımız için bu bunaltıcı sıcaklar malesef ishale neden olabiliyor işte yapılması gerekenler:
*Gündüzleri balkonda güneş almayan serin bir yere koyun.Cereyanda kalmaması da çok önemli.
*Yemine 1-1.30 çay kaşığı nişasta koyun ve karıştırın.
*İshal ilacı alın kuşçularda satılanlardan.
*Kesinlikle vitamin VERMEYİN.
*Asla ve Asla ekmek VERMEYİN. {Veteriner söyledi}
*Patates haşlayıp verin çok faydası oluyor.Yemezse geceden yemliğini çıkarıp yerine patates koyun mecburen yesin.
*Yumurta sarısı da önermişti kuşçular ama hiç denemedim, bilmiyorum.
*Dışarı salmayın zaten halsiz iyice halsiz kalmasın.
*Poposu dışkılardan kapanmışsa hemen müdahale edin çünkü daha da kötü olabilir.Çok değil ama biraz soğuk suyla pamuğu ıslatıp poposunu silin.Oradaki küçük tüyleri yeniden yapışmaması için koparabilirsiniz ben denedim canı yanmıyor. {Bunu da veteriner tavsiye etti}
*Son olarak; yanında olup sevginizi gösterin bunu mutlaka hissedecektir.
Aklıma bir şey gelirse yeniden yazarım.Hepinize sağlıklı günler.. :)"
düzeldi mi kuşun elayzaa?benim kuşum da ishal oldu.deep diye bir ilaç verdi kuşçu.inş.düzelir.
arkadaşım kuşun ne durumda?benim kuşum da ishal oldu:(deep diye bir ilaç kullanıyorum.kuşçu bunu verdi.pek seçme olanağım yok burda.kuru ekmek yedirmeye çalışıyorum,patates haşlayıp yedirdim biraz ama faydası olmadı:(neşesi genel olarak yerinde.ara ara uyukluyor.