Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

arkadaşlar yardımmm :(

gecenlerde kapluşuma süzün yazdığınız gibi bıraz farklı seyler yedirmeye alıştırayım dedim. karpuz ve salatalık verdim. yemedi tabi. Yememesi bişey değil şimdi verdiğim kendi yemlerinide yemiyor. sanırım bana küstü :( ne yapmam gerek ve salatalıktır kapruzdur bu tür şeyler yemeye nasıl alıştıracağım. lütfen yardım edın. PATPAT benimle barışsın :(

img

berkemmm

17 yıl 11 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

valla arkadaşım ben de burda yeniyim,1 hafta önce bu siteyle tanışana kadar kapluşların kendi yemlerinden başka bişey yemediğini danıyordum.yazılanları okuyunca marul ve salatalıkla hemen deneme yaptım,hatta bu sırada suyuna bir tane kabuksuz ayçekirdeği düşürdüm ve 1 yaşındaki tospişim birini bırakıp diğerine saldırarak hepsini yuttu.akşama da kendi yemini elimden kaptı.yani bence küsme dışında bir sorunu olabilir.forumlarda çok aydınlatıcı bilgiler var bi incele.biraz da bekle.barışmazsa kapluşlar hakkında bilgili veterinerler bölümü bizim sorunumuzu çözdü umarım sana da yardımcı olur.PATPAT a çok selam.

img

adapina

17 yıl 11 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kaplumbağa sana küsmüş olsa bile sen onu eline al ve boynunu okşa çok hoşuna gider senle barışır.sonra yem yedirirsin...

img

sabu23

17 yıl 11 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgili berkemmmm kapluşun sana küsmedi sadece sana alışık değil ama 1 veya 2 ay sonra alışıcam meraklan ma bu arada k ıstıcı filitre ve akvaryumun yoksa onları al yoksa kapluşun ölebilir...

bence birak biraz kendi halinde kalsin, sakinlessin. onun guvenini kazanmak cok onemli, bu da zamanla oluyo. yakinda bariscaktir patpat senle, merak etme :) baska yemler yemesse de zorlama, kaliteli yemler zaten onlarin besin ihtiyaclarini cok iyi sekilde karsiliyo. marul hic bi besin degeri olmayan bi besin zaten mesela, ustelik kapluslar ancak yetiskin olduklarinda daha otcul beslenmeye basliyorlar. bence onlar icin zararli olup olmadigini bilmedigimiz/arastirmadigimiz yiycekleri vermektense bi kac cesit kaliteli yem kullanmak cok cok daha iyi. hala israrla verilen sakatat cesitleri, kiyma, yumurta, tavuk gibi seyler kapluscuklarimiza zararli mesela. sana alisinca, eger bi de isticili, filtreli bi akvaryumda yasiyosa son derece istahli olcaktir zaten :)

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

adapina ve sabu23 öncelikler cok tesekurler cevaplarınız ve yardımlarınız ıcın PATPAT daha bi barışık benimle yem yemeyede başladı ama biraz naz yapıyor sanırım. yanlız ben hala bu yeşıllık yemeye alıştıramadım. yan elimde farklı bir sey görsün kacıyor benden :(

img

berkemmm

ÖZEL MESAJ

kapluşunun verdiğin yemleri yememesinin sebebi bence sana küsmesi değil bir rahatsızlığının olmasındandır. Genelde kabızlık çektiklerinde bu tür davranışlarda bulunurlar Eğer problemi bu ise öncelikle hareket etmesini sağlamalısın. Bunun için en geçerli yol 5 lt lik bir pet şişenin ağız kısmını keserek içerisine yarısından çok su doldur ve kapluşunu içine bırak. bu onu hareket etmeye zorlayacaktır. geçmiş olsun

img

gudu

17 yıl 10 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaslar cok saolun patpat artık barıstı eskısı gb

img

berkemmm

ÖZEL MESAJ

Selamlar Benim tospişlerim çiğ balık kıyma üzüm elma cips marul salatalık aklınıza ne gelirse yenilebilecek bilimum şeyi afiyetle yiyorlar. oldukça da sağlıklılar ama üzümü çöpüyle yedirmenizi tavsiye etmem, sakın denemeyin...

img

tospissever

17 yıl 10 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgili berkam beslenme açısından çeşitlilik sağlamanı tavsiye ederim.Ama kıyma salam sosis balık türü şeyleri ver ama çok ver eğer çok verirsen kapluşunun sağlığı bozulabilir ...ok:)