Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Hamster

Mesaj Ekle

YA BENİM KIZIM NİYE BU KADAR ÇOK YİYO;)

3AYLIK BİR GUİNE PİGİM VAR.İNTERNETTE BAKTIĞIM SİTELERE GÖRE GÜNDE İKİ ÖĞÜN VERMEM GEREKİYOMUŞ.AMA BENİM Kİ RAHAT Bİ ON ÖĞÜN YİYODUR;)SİZCE BU NORMAL Mİ.ŞÖYLE Bİ DURUM DA VAR: ACIKTIĞI ZAMAN CİYAK CİYAK BAĞIRIYO.DOYURMADAN SUSTURMAK NE MÜMKÜN;)Bİ DE KUCAĞIMDAN İNMEK İSTEMİYO SANIRIM BU BANA TAM OLARAK ALIŞTIĞINI GÖSTERİYO.HADİ ÜŞENMEYİN DE Bİ İKİ BİŞİ YAZIP BENİ ACİLEN AYDINLATIN;)

ginepiglerin günde yedikleri belli bir miktar vardır çok aşırı yemezler eğer yem kabı sürekli önünde duruyorsa azar azar gün boyunca yiyecektir.onu sürekli yerken görmek size çok fazla yediği düşüncesi uyandırır aslında normaldir benim ginepigimde sürekli vik vik ötüyordu tok olduğu halde :) bir poşet hışırtısı kutu tıkırtısı elimde içecek yiyecek herhangi birşey olduğunda (çikolata bile yiyor olsam) hemen kıtlıktan çıkmış gibi istiyorlardı ama zararlı olan hiçbirşeyi vermeyin tabi onlar istesin dursun brokoli maydanoz gibi c vit içeriği yüksek sebzelerden az miktarda ara öğünlerde verirseniz viklemeleri azalır. birde türkiyede biz pek uygulayamıyoruz ginepig tavşan gibi hayvanların önünde sürekli kuru ot saman yada kuru yonca olması lazım siz siz olun önlerini boş bırakmayın yem sürekli dursun merak etmeyin günlük aldıkları gıda oranını geçmezler onlarında bir sınırı var sevgiler

img

sevgiyuvası

20 yıl 5 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cnm bu ayrıntılı cevabın için öncelikle çok tşk ederim.dediğin gibi ben de sebze dışında bişey vermemeye özen gösteriyorum meyvalı yoğurda bayılıyo bizimki;)bu arada merak ettiğim konu benimki 3 aylık ben kız olduğunu düşünüyorum.kimi arkadaş kız kimisi erkek diyo.tam olarak cinsiyetini nsl öğrenebilirim?internette bulamadım çünkü.şimdiden çooook tşk ederim...

http://www.cavyspirit.com/sexing.htm bu linkte çok aık şekilde resimlerle anlatılıyor bilmen gereken tek şey male (erkek) female (dişi) ayrıca sebze dışında birşey vermiyorum demişsin ginepig beslenmesi şöyledir günlük olarak kuru ginepig yemi (tahıl karması yada pelet yem şeklinde olur) yani witte molen /vitacraft gibi ginepig için yem üreten markalardan almalısın ve kuru yem olarak hep önünde durmalı günlük tazelemeyede özen göstermelisin ben yukarıdaki yazımda "brokoli maydanoz gibi c vit içeriği yüksek sebzelerden az miktarda ara öğünlerde verirseniz viklemeleri azalır" demişim yani sebze az miktarda ve sadece vit takviyesi için ara öğün hani biz ana yemek yeriz aralardada sebze meyve atıştırız aynen öyle birşey kuru ot ise sürekli kemirmeleri ağızlarında geveleyip hem diş törpülemeleri için hemde sindirimlerinde çok ihtiyaç duydukları lif ihtiyaçlarını karşılamak için yani bu durumda şöyle bir beslenme tablou ortaya çıkıyor ana yemek : kuru yem/pelet yem (günlük tazelenecek/gün boyu önünde dursa iyi olur) ara öğün (vit takviyesi): brokoli cherry domates salatalık gibi sebzelerden küçük birer dilim ve küçük bir demet maydanoz kaba yem: kurutulmuş ot/kuru yonca/saman (sürekli önünde durucak)

img

sevgiyuvası

ÖZEL MESAJ

dün o siteye girip öğrendim cnm çok sağol.yem olayında dediklerini dikkata alıcam.yalnız kuru ot pek her yerde bulunmadığı için onu nsl temin edicem bilmiyorum.GERÇEKTEN ÇOK ŞANSLIYIM Kİ BU KONUDA HATRI SAYILIR BİR BİLGİYE SAHİP OLAN BİRİYLE YAZIŞIYORUM.NE DİYİM KIZIM VE BEN SANA ÇOOOK TŞK EDİYORUZ.ONUN DA SLMI VAR;)

kuru otu yoncayı ben ve benim gibi pek çok kemirgen sever de bulamıyor ama olması gereken şekli bu o nedenle anlatmak zorundayım vitacraft ın kurutulmujş sebze meyve ve dağ çiçekleri şeklinde bu ihtiyacı karşılamak üzere ürünleri var ama pahalıya patlar diyorsan temiz olduğuna inandığın bir bölgeden doğal çim ot vs toplayıp kurutabilirsin zaten hava çok sıcak :) hatta halihazırda kurumuş olarak da bulabilirsin ama işte onda da önemli bir husus hijyen ve otların içine zehirli ot vs karışmamış olması diğer bir yöntem evde bahçede yada saksıda buğday/arpa çimlendirip yeşil yada kuru olarak verebilirsin yada varsa imkanın saman alabilir azar azar verebilirsin onuda hayvan besleyenlerden ahırlardan vs almamalısın hiç kullanılmamış balya şeklinde olmalı zor ama aklında bulunsun diye söylüyorum ben bu yöntemleri tek tek kullandım test edilmiş onaylanmıştır :) sevgiler

img

sevgiyuvası

ÖZEL MESAJ