Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

afacaaann

merhabaaa... gecen  hafta arkadaşm bana bi kapluş hediye etti dişi ve 5 6 aylık olduğunu dusunuorm ve 4 cm kıpır kıpır olduğu için adını afacan koydm aldıklarında plastik kaptaydı ve geldii gunden sonra hç yuzmedi bende dun cam fanus aldm taşlar ve deniz kabuklarıyla susledm bugun fıldır fıldır yuzuo.. eski neşesine kavuştu.. ilk defa kaplumbağa baktığm için bi kaç sorum olucak

- gunde 3 tane yem veriorm sizce yeterlmi yoksa azmı fazlamı..
-her gun suyunu deiştiriorm 28 veya 30 derece oluo ve vitamini atıorm bunun bi zararı olrumu
- kabuğunun ustunde hergun yosunlaşma oluor ve hergun fırçalamamın zararlı olduu kanısındaym cunku daha kucucuk baska napabilirm
-kabuk sertleştirici kullanmalımıyım?
ve yanına arkadaş lazımmı yoksa tak basına yaşayabilrmi :):)

ilgilenizseniz tskkurlerr

img

nymph2907

17 yıl 11 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Cam yada plastik farketmez kaplumbağa fanusta yaşayamaz. Yazın bir miktar idare edersin diyelim  ama kış gelince nasıl yaşayacak. Hem o cam fanusta kuru bölgesi varmı. Nasıl birşey o fanus.
Sürekli sıcak su ekleyerek olmaz taşıma suyla olurmu hiç. Sıcak su eklemeye çalışırken kaplumbağasını canlı canlı haşlayanlar oldu.Üstelik bu yöntem çok sağlıksız 30 derece konan su 15 dakikada normal ısıya dönecektir bir sıcak bir soğuk. Şu an aralar havalar sıcak sorun yok peki ya kışın.
En kısa sürede akvaryum ayarlı ıstıcı ve filtre almalısın
Yemlerini kafası büyüklüğünde ver en fazla 2 kafa kadar da olabilir.
Kabuk serleştirici kullanma direk güneşe çıkar arada cam olmasın ama sakın ufak bir kap içinde gölgesiz güneşte bırakıp gitme yanında bekle hayvan aşırı sıcaktan çarpılır hatta ölebilir .
O minicik fanusa başka kaplumbağa koyma
Fırçalamayı yumuşak bir fırça ile yavaşça yapabilirsin ama hergün yosun olması garip geldi. Bu biraz suda yosunlaşmayı çoğaltan faktörlerin kuvvetli olmasına bağlı herhalde güneş görüyor olmalı

img

frozen

19 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cok tsk ederm ilgin için.. bende farkındayım fanusta zor olacaının ama şuanlık baska alternatifim yok kışa doğru teraryum almayı dusunuorm.. plastik kabında kuru bölgesi vardı ama hiç çıkmıodu ben koyarsam anca.. fanusunda yok şuanlık ama taslardan duzenlemeyi dusunuorm kabuğunun ustu böyle tuylu tuylu gibi oluor fırcalıorm ertesi gun gene aynı o yuzden acba hergun zararı olurmu die mrk etmiştmm 30 derce su koyuyorm ama oda sıcaklında 28 oluor dediiniz gibi şuanlk idare ediyor.. guneşe çıkardığımda bnde bekliorm yanında mrk etmein ;)

img

nymph2907

ÖZEL MESAJ

slmmm... afacanımın yanına bi tane de pıtırcan aldmm:) ve artık fanustan kurtarıp kocaman bi teraryum aldım en azından minicik kampuşlarım için cok buyuk :) havalar soğudukça suyunun sıcaklığı dustu ve hç bişi yememeye basladı bnada teraryum almktan baska cağre bırakmadı keratalar:) ama yem attığımda hepsini afacan yiyor ve yeni gelen arkadaşına bırakmıor ne kadr atarsam atayım midesine indirio bizim canavar buna nası cozum bulucam blmiorm.. yardm ederseniz tskkurlr..

img

nymph2907

ÖZEL MESAJ

Diğerinin yememesinin nedeni nedir bilemiyorum ama halsiz yada yeme ilgisiz değilse bir sorun yok. Yeni kaplumbağa alışma devresinde olduğu için yemiyor olabilir.
Yemek verirken afacanı terraryumdan dışarı al başka yerde besle yada diğerini. Bu iş için eski fanusu kullanabilirsin. Ama kaplumbağalar kuru yerde yiyemezler mutlaka su olması lazım.Kaptaki su sıcaklığı ve ortam sıcaklığı terraryuma uygun olmalı ki hayvanlar bir sıcak bir soğuk ile karşılaşmasın.
Kuru bölge üzerinde ısınma lamban var değilmi artık havalar serinledi ısınma lambaları şart.

img

frozen

19 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

günde 2-3 yem ideal.we de tüm yaptıkların doğru.ve kaplumbağa tek başına yaşıyabilir ama bi arkadaşı olsa daha iyi olur sana kolay gelsin:)

Arkadaşım ilk önce ona bi akvaryum al yanına bir arkadaş al bide 3 tane yem az ben kapluşlarıma günde 25 tane yem veriyorum 7 cmler şu an bide vitamini suya damlatma çünkü suyu acayip kirletiyor kabuk sertleştiriciyede grk oda suyu kirletiyor ısıtıcı al 28 derece olsun bi tanede filte 3 tane kapluş yaşayabilir ama türleride aynı olsun hem üremeleri kolay olur hemde fazla kavga etmezler kolay gelsin sen onlara gündelik 9 yem ver ii günler ufak kapluşların gün içerisinde daha çok beslenmesi lazım büyüyünce yemi yavaş yavaş kesersin