MERHABA ARKADAŞLAR 30 GÜNLÜK ERKEK BİR YAVRU KUŞ ALDIM.2 GÜN OLUYOR BANA ALIŞMASI İÇİN NE YAPMALIYIM KAFESTE KALMASINI İSTEMİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞLAR
3-4 gün hiç ilgilenme onla sadece etrafı tanısın. ardından 3-4 gün onunla ilgilenmeye başla. ama bunları yaparken kafesin yerini değiştirme ki odayı iyice tanısın, aksi takdirde uçarken duvarlara çarpar. 7-8 gün o odada kaldıktan sonra dışarı sal ama bi yandan da gözlemle. . eğer hala alışamadıysa, bi yerlere çarpıyorsa bi süre daha kafeste tutmaya devam et. benimkisi 4-5 günde alıştıydı odaya. dışarı çıkınca da avcuna aldığın yemi ona yedir. sana hemen alışacak demiyorum. belki 1 haftada belki 3-4 ayda alışır. sabır lazım, beklemek lazım. yiyeceklerine de dikkat et. ilk geldiyse bir süre vitamin takviyesi yap. suyuna vitamin ekle. ama kuş baya sağlıklı olunca, vitamini kes doğal yollardan besle artık. kaliteli yemler kullan. suyunu hergün tazele(hazır su olsun). haftada 1 veya 2 kere haşlanmış yumurta- irmik karışımı ver. gaga taşı yerine doğal olan kalamar kemiği kullan. gaga taşını kimi veterinerler önermiyor. yine haftada 1-2 kere çok fazla olmamamak kaydıyla yeşillik(marul ıspanak) ver. kuş kumunu eksik etme. kafeste ayna warsa aynayı çıkar. ayna sana ilgisini azaltır. full vitamin mineralli bebe bisküvisini de haftada 1 kere ver. ama dikkat et çok yemesin. kafesine 2 gün bırak sonra al.
vitamin takviyesi yapmalısın. hava akımında bırakmamalısın. kendine alıştırmak istiyorsan da yemi elinde vermeye çalış. yavruya elinden gelenin fazlasından daha fazlasını zaman ayır. onunla ilgilen. konuş. oyna. şuan uçamıyordur da zaten. eğitebileceğin en kolay dönem bence. elinde tutmak yerine onu serbest bırakıp onunla oynamayı dene. kovalamak yerine kendisinin yuvasına girmesini bekle... piyasada çeşitli mamalar var kendin de yapabilirsin evde ;) üstteki arkadaş yeterli bilgileri vermiş aslında :) inşallah istediğin gibi yetiştirirsin yavrunu ;))
foro sana çok teşekkür ederim bende akşamları çok ses yapıyor uyutmuyor diye diğer odaya götürüyordum artık götümem.haklısın dışarı çıkarttım hep duvarlara çarptı nerde kıyı köşe varsa oraya saklandı
ama tavsiyelerine uyucam
1 yaşına gelmeden ona arkadaş almanıız gerekiyor aksi halde tüğlerini yolar strese girer
herkes farklı bi fikir sunuyor. benim fikrim de farklı olacak. kusuna es alırsan onunla ilgilenmeye baslayıp senden soguyacaktır. onun icin en azından sana alısıncaya kadar arkadas alma. kafesinde ayna varsa cıkar. yemini eline dök ve elinden yedirmeye calıs. birkac gün basarısız olabılırsın ama sonraları yemeye baslayacaktır. kusunu ac bırakmamak sartıyla yemligini birkac saatlıgıne yuvasından al. sonra elinden yem yemeye baslar. ama sakın bunu abartıp sabahtan aksama kadar yemsiz bırakma ok? bunları dene sonra yeniden görüsürüz