Sn.Sedaonur..dışkı hakkında pek bşey söyleyemeyeceğim.sadece havalara dikkat et ne çok soğukta ne de çok sıcakta bırakma kuşu.bildiğim kadarıyla yeşillik vb.vermemelisin.kafesi temiz tut.hijyene dikkat et.ötmemeesinin nedeni ise büyük bir ihtimalle yeni alınmış olması.daha tam olarak alışamaıştır.bu nedenle 3-5 gün ötmez,çok fazla hareketli ve aktif olmaz.size ve ortama alıştıkça hareketlenir ve öter.....temizliğe ve sevgiye özen göster..
neden kımse bışı solemıyo yaa bıde bu yemek yemıo yemını yemıo acaba bılmedıgı ıcınmı aldıgımızdan berı yemedı lutfn yrdm
onerılerınız ıcın cok tesekkur ederım yanlız son bı sorum daha olcak yemı burnunun dıbınde durmasına ragmen yemek yemıyor aldıgımızdan berı yemedıgı ıcın kasıkla uzattık ıkı kere suyuda aynı sekılde.temızlıge dıkkat edıyoruz yanlız yemek yememesı bızı endıselendırıyor...
sedaonur kuşun yavrumu?Eğer yavruysa yem kırmayı bilmiyo olabilir.Sitede arkadaşlarımızın vermiş olduğu mama terifleri var birde o mamaları dene bakayım.
onerıler ıcın tesekkurler kusum yemeye basladı sonunda.hersey tamam sayılır fakat suyudu ıcmıyor suyunu verıyorum kasıkla.bırde gaga tası alın denıyor ugradm bı petshop a kırec tası verdıler bende asmadım kafese elım bıle bembeyaz oldu ya kuş yutarsa kırecın parcalarını...
bişi olmaz sen gene de as gaga tasını. hepsi öyledir. gaga taşı kuşlar için gerekli bi madde sonuçta... su içmemesine gelince benim de 6 aylık bir kuşum var.. ben de ona hala zorla veriyorum suyunu .senin gibi kaşıkla hemde.. bir ara trt de muhabbet kuşları ile ilgili bir belgesel izlemiştim. kuşlar susuzluğa dayanırmış fakat açlığa hiç dayanamazlarmış. yemsiz kaldıkları günden itibaren 1,5 gün içinde ölebilirlermiş bile.. gerisini sen düşün artık.. narin hayvan bunlar. ama herşeyden önemlisi hava akımına maruz bırakma veleti ;)
kuşunu kendine alıştırmak istiyorsan; yemini elinden yemesini sağla. onunla çok zaman geçir. hergün uçurmaya özen göster... ve konuşmasını istiyorsan sabah erken saatte eline al sew ve bu arada onunla konuş.. sabah saatleri kuşların tam konuşmayı öğrenme zamanlarıdır ;)
perde arkadaşım kuşcağız muhtemelen yavrudur ve değişen ortama ayak uydurması için beklemen ve sürekli üzmeden ilgilenmen lazım .küçük bir yemlik ve içine ancak 1 gün yetecek yem ekle yemi 1 -2 damla temiz suyla ıslatki yem çimlenme dönemine girsin ve daha lezis bir hal alsın ,mubişinin kafesine elini uzat uçup kaçacaktır ancak yıkama tut bir kaç dakika bekle ve geri bırak,kafeste kaçtığı yere elini uzat parmağınla tüylerini okşa ,kaşı biraz onu.ve sürekli konuş,kolay gelsin
alıştırabilirsen mama mubişlerin sağlığı için tane yemlerin yanına süper bir destek olur
1pişmiş yumurta + 1-2 yemek kaşığı mısısrunu(veya 1-2 adet sade etimek) + yarım havuç rendelenmiş.bu karışım iyice karıştırıldıktan sonra hergün değiştirmek koşulu ile verilebilir,mamada klik nokta çok ıslak veya çok kuru olmamasıdır( bunu havuç miktarını ayarlayarak yapabilirsin)
ıslak mama çabuk bozulur,kuru mamayı yemezler 1 kaç defa hazırlayınca anlarsın doğru mama kıvamını sağlıklı evciller
arkadaşım böyle çok soru soracağına internette araştırma yap neyin nasıul olduğunu bulacaksın o içgüdüsel olarak uçmayı öğrenir.benim kuşumda uçmasını sonradan öğrendi.1 yaşına gelmeden bir eş al.ayna takma plastik sahte kuşu kafesine asla sokma.tahta tünek koy.kalamar kemiği koy.çan gagalaması için taze ağaç dalı mümkün olmadıkça yol kenarından alma.tahta merdiven koy.meyve sebze yedir.bit pire ilacı al.suyunu günde 1 değiştir.kuş kumu al.kafesi 2 günde bir temizle.kafes boyuna değil enine olsun karşıdan karşıya atlayabileceği şekilde koy.