Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

güneşlenme

arkadaşlar herkese merhaba ben yeni üye oldum benim de 2,5-3 yaşında bir su kaplumbağam var 2 yıl önce almıştım. akvaryumunu pencere kenarına getirip güneşlendiriyorum fakat merak ettiğim bişey var pencere camı gerekli güneş ışınlarını geçirmiyor ki yani kaplumbağaya bence d vitamini falan ulaşmıyor yalnızca ısı alıyor siz ne dersiniz? Ayrıca ben günde 12 tane yem veriyorum sabah ve akşam 6şar tane olmak üzere fakat bununla bile doymuyor artırmam gerekli mi? bir de ilkbaharda kabukları soyuluyor bende hafta da bir fırçalayıp göz terramycin i sürüyordum.son olarak kaplumbağamın kırmızı yanaklarının altı (iki tarafı da) şişkin fakat 1,5 senedir aynı yani ona bi zararı yok sizce bu bi hastalık mı veya hiç böyle bir kaplumbağa gördünüz mü cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

img

hümeyra00

17 yıl 11 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tekli pencere camı eğer 30 yıldan daha eski bir cam değilse UVB ışınını % 95 tutuyor bu yüzden güneş ışığının kaplumbağamıza faydası çok az oluyor. Ama genede hiç yoktan iyidir. Eğer pencere birde çift camsa ve arada 3 cü olarak akvaryumun camıda varsa siz düşünün artık. Direk olarak güneşe koyarsanız çok daha etkili olur ama lütfen kaplumbağanızı güneşe gölgesiz ufak bir kap içinde koymayın ve orada unutmayın. Aşırı ısınma ve güneş çarpması tehlikesi bir yana genelde firarlar ve balkondan düşmeler hep bu esnada oluyor.
Her iki yanağı şişkin derken apse gibi çıkıntı bir şişlikmi?  Yakın plan net bir fotoğraf olsa daha iyi fikir yürütebilirdik  Eğer kaplumbağanıza bir sorun yapmıyorsa bence şimdilik kurcalamayın.

img

frozen

19 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hayır şişlik apse şeklinde değil. büyüme de olmuyor şimdilik söylediğin gibi kurcalamayım.fotoğraf göndermek isterdim fakat teknik imkanlar yeterli değil. pencere camı da çift cam gerçekten hiç bir yararı olmuyor demek ki bundan sonra balkona koyarım zor olacak ama ne yapalım ya almayacaktım ya da en iyi şekilde bakmak zorundayım,gölge yerini zaten mutlaka yapıyordum. neyse yine bi sorun olursa sorarım cevabın için teşekkürler

img

hümeyra00

17 yıl 11 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ben de kvaryumda bir tane beslemeye başladım. Güneşlendirmeye çıkarmak istiyorum ufak bir kapta(ilk aldığım da verilen kap). Gölegelendirme kısmını mukavva kartonla yapsam yeterli olur mu?

img

gturtle

17 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ