Muhabbet Kuşları

kuşumda istem dışı hareketler var!!!
arkadaşlar bu sabah kuşlarımın günlük bakımını yapmak üzere kafeslerinin yanına gittiğimde köpüğün(KUŞUMUN) tırmanamadığını kafesin dibinde daireler çizdiğini gördüm,elime alıp kontrol ettiğimde sol ayağını kullanamadığını farkettim,üstüne basamıyor ama parmaklarını oynatabiliyor,ertesi gün durmadan başını salladığını tünekte dahi duramadadığını kafesin tellerinden destek alarak durduğunu gördüm atyrıca denge bozukluğuda var... kuşum 1 yaşını doldurdu daha önce mantar hastalığını atlatmıştı inşallah bunuda atlatır yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim Saygılarımla...

veterinere götür eğer kafesinde ip veya halka gibi oyuncaklar varsa hepsini al ayak kırılması olabilir dediğim gibi (mutlaka veterinere götür)

sanırım kuşunda e vitamini eksikliği var .bir nevi sinirsel bir hastalık. benim kuşuum 1 aylıkken böyle olmuştu. kafasını tartamıyor tüneğinde duramıyor ve çok kötüydü... yapabileceğin tek şey avisol vitamin kullanman. suluğuna damlat. zaten prospektüsünde kullanma talimatı var. fakat ben ilave olarak hergün 1 damla ilacı biraz suyla karıştırıp kendim veriyordum. suluktan içmeyebilir die. ;) sıcak tut. hava akımında kalmasın. ve dilersen bu dönemde kabuksuz yem de kullanabilirsin. fakat yine de veterinere götürmen daha iyi tabiki. kuşu görmeden tam olarak bişi dememiz hata olur ;) geçmiş olsun...

Yanıtlamak için giriş yapın