Muhabbet Kuşları

Sn. Arkadaşlar Yardım Lütfen
slm arkadaşlar bir kaç konu hakkında bilgi isteyeceğim.kuşumun dışkısı sıvı ve dışkısını yaparken uzun süre vücuduna yapışık bir şekilde sallanıyor.dışkısı düşmüyor.bazen ben peçete ile alıyorum.ishalmidir?tedavisi nedir?kuşum hareketsiz fazla canlı değil.sürekli uyukluor ve tüylerini kabartıyor.fakat fiziki bir problemi yok.yani ara sıra canlı bir şekilde geziyor..bir de kuş kumu vermeme rağmen elimi kuşun göğüs kısımlarına değdirdiğimde bir çıkıntı hissediyorum.sanki başının 2-3 santim aşağısından başlayıp kuyruğuna kadar inen bir kemik var gibi.bu normal mi yoksa anormalmi.?nedeni nedir?nasıl tedavi etmeliyim.yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.

bence hiç düşünmeden veterinere götür.ayrıca ona bol kum gaga taşı koy kafesini temizle vitamin veren ama çok sulu olmayan meyvelerden çççççoookkk az verebilirsin.

ByaLemboy un yardım msj yazdıklarımı sende uygulayabilirsin.şerit yapıyo hayvanlar kendi kendine.kuşuda halsiz bırakır ayrıca.düzeltirsin inşallah.

kuşunuz tüylerini kabarttığına göre üşüyor demektir.yani üşütmüş olabilir.dışkısının sallanması hakkında pek bir fikrim yok ama önceki kuşumda görmüştüm, geçiyor bir süre sonra ama siz yine de tedbirini alın.en iyisi seranın soğuk algınlığı ilacından alın iyi geliyor ya da çeşitli vitamin eksikliklerinden olabilir bunun için seranın vitaminleri de iyi geliyor.kuşunuzun kafesini yarısı hafif güneş alacak bir yere koyun.hissettiğiniz kemik(pek tarif ettiğiniz yerde olmamakla birlikte)kursağının şişmesiyle ilgili olabilir.bunun için daha kolay öğütebileceği yemlerden vermenizi tavsiye ederim.ama tabiiki geç olmadan kuşunuzun veterinere gitmesinde fayda var.

bu durum helede bu mevsimde tehlikelidir ne kadar süredir dervam ediyor. ben gecikmiştim ama umarım sana yardımı olur senin kuş ishal ve nedeni ne olursa olsun sıvı kaybı kuşu duman eder hareketsizleşir yemden kesilir.suluğunu (her ne kadar su kaybı olacaqk olmasına rağmen) 4-5 saatliğine al kuş iyice susasın suluğa kaynamış(3-4 dk) ve soğutumuş pirinç suyu koy emin ol düzelecek bunu birkaçgün sürdür

kusunun dıskısı vücuduna yapısıyorsa ve rengi de yesil ise ya uzunsüre ac kalmıstır yada üsütmüstür. üsütmüsse antibiyotik tedavisi, uzun süre ac kalmıssa besin verirken azdan çok a dogru ilerleyen bir verimle yem verirsen birkaç güne kadar düzelecektir. bahsettigin kemik gögüs kafesini ikiye bölen kemik ise kusun zayıf oldugu icin cçıkıntı gibi görünüyordur

Yanıtlamak için giriş yapın